0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ANTONIO RUKAVINA: Želim da pošaljem poruku naciji da u Rusiju ne idemo na odmor

Objavljeno: 28.05.18 u 20:20

Među okupljenim reprezentativcima u Staroj Pazovi danas se našao i bek Viljareala.

Već duže od deceniju Rukavina nastupa za nacionalni tim u kojem je sada odigrao 45 utakmica.

– Daleko od toga da je ispunjen cilj plasmanom na Svetsko prvenstvo, želim da pošaljem poruku celoj naciji da mi nismo ovde i da nećemo ići u Rusiju na odmor. Da smo glavama već na odmoru. Posle dugih kvalifikacija konačno je došla ova završnica, idemo sa pozitivnom atmosferom. Reprezentacija je interesantna, tu su momci kojima je ovo verovatno poslednji Mundijal, a i oni kojima je prvi. Prvi cilj je da prođemo grupu. Najlošije smo kotirani što se FIFA rang liste tiče od rivala u grupi, ali smatram da iz te pozicije možemo da nađemo način za prolaz, počeo je sa pričom Rukavina, da bi se potom osvrnuo i na atmosferu.

– Prvi dan je, uvek je sve pozitivno i lepo kada su ti prvi dani u pitanju, ali nadam se da ćemo sa osmesima biti i na Svetsko prvenstvu. Moji saigrači i ja ne žalimo što je sezona produžena, znali smo to od kraja kvalifikacija, da nas čeka Mundijal i telo će morati da izdrži, jer smo u glavi spremni.

Treći i poslednji meč u grupnoj fazi Svetskog prvenstva će Srbija igrati protiv Brazila koji bi do tada, kao i naš nacionalni tim, već mogao da obezbezdi plasman u nokaut deo takmičenja.

– To su sve kalkulacije o kojima uopšte nismo razmišljali. Možda ćemo razmišljati tamo u Rusiji ukoliko takav bude bio rasplet. Pokušaćemo da imamo sve u našim rukama kako je to bilo i u kvalifikacijama, gde smo još od početka imali prednost. Ključ svega je prva utakmica i Kostarika gde bismo pobedom znatno povećali šanse za plasman u nokaut fazu, poručio je bek selekcije Srbije, da bi potom usledilo pitanje o tome kolika su nepoznanica Kostarikanci.

– U ovih dvadesetak dana ćemo ih sigurno skautirati i ne sumnjam da će nam stručni štab predstaviti pravu sliku o tome o kakvoj se reprezentaciji radi. Što se individualnog kvaliteta tiče, dosta ih dobro poznajem jer ih ima puno u španskoj ligi, ali kolektiv je ipak bitniji tako da se oslanjamo na skauting. Shodno tome i Čile i Bolivija, dve dobre provere sa reprezentacijama koje nisu na Mundijalu ali da možemo da vidimo na kom smo nivou protiv njihovog stila fudbala.

Iz Stare Pazove: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter