0
Auto Moto

VN MONAKA: Rikardo najbrži i pored velikog problema – ‘Nije nam jasno kako si ovo uspeo’!

Objavljeno: 27.05.18 u 17:11

Australijski vozač Red Bula, Danijel Rikardo, pobednik je ovogodišnje trke Formule jedan za veliku nagradu Monaka.

Kako je počelo, tako se i završilo. Australijanac je zasluženo ostvario drugu pobedu ove sezone, a nju je najavio jučerašnjom ‘pol-pozicijom’ u kvalifikacijama. Kada je tako u Monte Karlo, onda uglavnom stanje stvari ostaje onakvo kakvo je na startu.

Isto tako su iza njega ostali Sebastijan Fetel iz Ferarija i Luis Hamilton iz Mercedesa, a do 10. mesta su se poređali Kimi Raikonen, Valteri Botas, Esteban Okon, Pjer Gasli, Niko Hulkenberg, Maks Ferstapen i Karlos Sainc. 

Pobeda Rikarda još je veća ako se zna da je od sredine trke imao problem sa menjačem, pa je bio ograničen samo na šest brzina. Zbog toga su napadi Fetela bili još jači, a kada je prvi prošao kroz cilj iz boksa Red Bula se radio vezom moglo čuti:

– Nije nam jasno kako si ovo uspeo! Neverovatan uspeh, Danijele!

Tako je Rikardo stigao do trećeg mesta u generalnom plasmanu sa 72 boda, a ispred njega su samo Luis Hamilton sa 110 i Sebastijan Fetel sa 96 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter