0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Monpelje po drugi put na ‘krovu’ Evrope!

Objavljeno: 27.05.18 u 20:40

Rukometaši Monpeljea novi su šampioni Evrope, pošto su u velikom finalu bili bolji od ekipe Nanta rezultatom 32:26 (16:13).

Pitanje pobednika u francuskom finalu Monpelje je rešio serijom u finišu utakmice i tako došao do svoje druge titule prvaka Evrope.

Ekipa Nanta nije uspela da priredi još jedno iznenađenje na fajnal-foru u Kelnu, iako se na devet minuta pre kraja činilo da bi posle Pari Sen Žermena mogli da šokiraju još jednog favorita. U tim momentima rezultat je bio 24:24, ali je u narednih četiri minuta usledila serija rivala od 5:0, kojom su u samom finišu pobegli na nedostižnih 29:24.

Inače Monpelje je manje više tokom čitavom meča konstantno održavao prednost od dva-tri gola i može se reći na kraju zasluženo došao do trofeja.

U redovima pobednika najefikaniji su bili Ludovik Fabregas i Dijego Simone sa po šest golova, dok je na drugoj strani kod Nanta prednjačio iskusni Kiril Lazarov sa istim brojem pogodaka.

Nešto ranije odigran je i meč za treće mesto u kome je Pari Sen Žermen savladao Vardar sa 29:28 (14:15)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter