0
Domaći fudbal

GOST IZ SLOVAČKE U POSETI CRVENO-BELIMA: Zvezda ima dosta navijača u Bratislavi, podržavamo Srbiju

Objavljeno: 26.05.18 u 15:33

Fudbalski klub Crvena zvezda je u petak, ugostila slovačkog istoričara Tomaša Černaka, ujedno i velikog Zvezdinog navijača iz ove zemlje.


Predsednik kluba Svetozar Mijailović ugostio je Černaka koji je dobio tom prilikom člansku kartu kluba za koji navija i koji prati od malih nogu.

— U Crvenu zvezdu sam se zaljubio kao semdogodišnjak. To je bilo 1991. godine kada je Crvena zvezda došla na krov Evrope. To je trebalo i ranije da se dogodi, ali drago mi je što se desilo tada kada sam imao dovoljno godina da mogu koliko-toliko da upamtim. Pratio sam generaciju iz Barija, pamtim i dalje iz tih dana Mihajlovića, Prosinečkog, Pančeva i naravno sve ostale. Neverovatni igrači — rekao je Tomaš na stadionu „Rajko Mitić“ prilikom današnje posete.

Zvezdin povratak u Evropu 26 godina kasnije Tomaš Černak ispratio je kao i mnogi — dolaskom na Marakanu.

— Naravno, pratio sam Crvenu zvezdu i kada je igrala u Ligi Evrope. Prisustvovao sam utakmici u Pragu, a posle u grupnoj fazi sam dolazio na svaku utakmicu u Beogradu. Putovao sam kolima, nekada sâm nekada sa ocem, direktno iz Bratislave. Bodrio sam Zvezdu i potom se odmah vraćao u Bratislavu. Crvenoj zvezdi želim da ponovi naredne sezone taj uspeh ili da ga nadmaši i zaigra u Ligi šampiona.

Tomaš ističe da se u Bratislavi nalazi dosta ljudi koji prate Crvenu zvezdu, i koji navijaju za nju.

— U Bratislavi Crvena zvezda ima puno navijača, a poznato je da je naš narod prijateljski okrenut ka Srbiji. Podržavamo Srbiju i naši navijači često ističu transparent da je Kosovo Srbija. Sigruan sam i da će većina Slovaka navijati za Srbiju na Svetskom prvenstvu, kao i za uspehe Crvene zvezde u Evropi — jasan je Tomaš, kojem želimo da mu se sve želje ostvare.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter