0
U pripremi

ZINEDIN ZIDAN: Neo osećam se favoritom, šanse su nam 50:50

Objavljeno: 25.05.18 u 19:57

Zinedin Zidan i Real Madrid su prthodne sezone uspeli da urade nešto što niko nijeo, dbranli pehar Lige šampiona. Sada će u Kijevu imati priliku da još više podignu lestvicu.

Za „kraljevski“ klub bi osvajanje trofeja u najelitnijem evropskom takmičenju praktično značilo i spas sezone, pošto su u domaćem šampionatu ostali bez oba trofeja.

Uoči ove utakmice trener Reala, Zinedin Zinedan, ističe da je novo finale rezultat svakodnevnog napornog rada njegovih igrača.

-Tajna uspeha ovog Realovog tima je veliki rad koji stoji iza svega što smo do sada postigli. Uvek sam se takmičio, i kao igrač i trener, jer obožavam da se takmičim. Velika je čast kada možete da radite u Realu i postižete vrhunske rezultate-, istakao je Zidan na konferenciji pred finale i dodao:

-Imaćemo probleme sutra sigurno. Liverpul je snažan tim, ali ćemo probati da ih ograničimo na što manje prilika za gol. I da se što manje trošimo kada ne budemo imali loptu, to je važno. To je naš plan. Optimista sam. Verujem u ovaj tim i u ove igrače, verujem da možemo do novog uspeha- reko je trener Madriđana.

Zidan smatra da neće biti problema sa igračima koji se ne budu našli u startnih 11, iako razume da će pojedinci sigurno biti razočarani.

-Igrač koji ne bude igrao sutra će sigurno biti razočaran na početku, ali utakmica će krenuti, ne znam kakav će tok dobiti, ali znam da će svako imati priliku da doprinese ekipi na svoj način. Najgore za trenera je kada mora da bira igrače. Ali, odgovornost je na meni i samo na meni-, ističe Zidan.

Francuski stručnjak ne obazire se previše na protivnički tabor, ali i ističe da u ovakvim utakmicama nema vfavorita.

-Neka prete, neka govore šta god hoće. Znamo da imamo jednake šanse za uspeh kao i oni. Ni mi, ni oni, nismo izraziti favoriti u ovom finalu. Ne osećam se favoritom. Biće to neizvestan meč, šanse su 50-50%-, rekao je trener Reala.

Budući da je Kristijano Ronaldo zbog povrede propustio finiš sezone u Primeri, novinare je interesovalo u kakvom je stanju pred meč sezone.

-Krisitijano je dobro, on živi za ovakve utakmice-, kratak je i jasan Zidan.

Francuski stučkan iskazao je i poštovanje prema svom kolegi iz redova rivala, Jirgenu Klopu.

-Kao igrač sam bio malo bolji od Klopa, ali kao trenera ga izuzetno cenim. Odradio je fenomenalan posao-, rekao je Zidan.
.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter