0
Košarka

NBA: Nova pobeda Hjustona, Pol među najzaslužnijima – ali zadnja loža…

Objavljeno: 25.05.18 u 09:10

U petom meču finalne serije zapadne konferencije je Hjuston Rokits savladao Golden Stejt.

Rokitsi su rezultatom 98:94 došli do veoma bitnog trijumfa te im sada fali samo jedan za plasman u finale lige.

Velike zasluge za ovu pobedu ima Kris Pol koji je 18 od svojih 20 poena koliko je imao noćas, postigao tokom drugog poluvremena. Ali, njega na parketu nije bilo kada se utakmica lomila. Pred kraj se Pol požalio na bol u zadnjoj loži desne noge nakon čega nije mogao da nastavi, a još uvek se ne zna da li će biti spreman za šestu utakmicu.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Hjustonu koji je krajem prve i početkom druge deonice čak imao i dvocifreno vođstvo. Ali odmah po otvaranju trećeg kvartala Voriorsi dolaze do prednosti nakon čega se vođstvo smenjivalo nekoliko puta. Ponovo je u finišu meča prednost bila na strani Hjustona, ali je na šest sekundi do kraja Golden Stejt imao napad za pobedu.

Voriorsi su gubili dva poena razlike, ali se Drejmond Grin spetljao i izgubio loptu, posle čega su još jednom poentirali igrači Rokitsa.

Erik Gordon je bio jedini efikasniji u Hjustonu od Pola, sa 24 poena, dok je Harden dodao 19. Na drugoj strani je Kevin Durent imao 29.

(Izvor: YouTube/MLG Highlights)

NBA – REZULTATI

Hjuston – Golden Stejt Voriors 98:94

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter