Međunarodni atletski miting u Slovenskoj Bistrici ove godine održaće se 26. maja po 18.put.

Kao i svake godine on će okupiti mnogobrojne takmičare među kojima će se naći i nekoliko srpskih atletičara.


Jedan od njih biće Asmir Kolašinac, koji je tek na početku priprema rešio da testira svoju formu.

– Tek mi je počela 7 sedmica kako treniram. Imao sam pauzu ceo mart i još sam u pripremnom delu. Radim veliki obim tako da na prvom takmičenju želim baciti preko 20 metara, što bi bila veoma dobra osnova za nastavak sezone. Imam još dva i po meseca do Evropskog prvenstva tako da imam dovoljno vremena da podignem formu i budem maksimalno spreman za avgust, rekao je Kolašinac.

Pored njega u trci na 400m trčaće Emir Bekrić, a na zaletištu skoka udalj biće Milica Gardašević. Ove subote svoju sezonu otvoriće i Tamara Salaški koja će trčati na Mitingu u Tampereu.

– U subotu me očekuje prva trka, naravno uvek sam uplašena od te prve trke, ali svakako da je jedva čekam kako bi videli gde se trenutno nalazim sa formom. Odradili smo dobre pripreme na Tenerifima vratili se zdravi, i sada kreću treninzi za takmičenja. Planiramo da u takmičarsku formu udjem u julu mesecu, ali me do tada očekuje par mitinga. U julu Prvenstvo države, ali svakako ono što nam je glavni cilj je Evropsko prvenstvo u avgustu, rekla je Tamara.