0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS SUPERLIGA, PLEJ OF: Veličković zakazao ‘večiti derbi’

Objavljeno: 24.05.18 u 19:55

Košarkaši Partizana nošeni sjajnim Novicom Veličkovićem savladali su Mega Bemaks i došli do plasmana u polufinale košarkaške Superlige Srbije, 93:79.

Mega je preko Mušdija i Jaramaza stigla do 5:2, sjajnim šutem za tri (čak pet pogođenih trojki) stigli su i do 17:11, a nedugo potom razlika je bila dvocifrena, 24:12.

Sjajno je prvi period završio Vanja Marinković, pa je posle njegovih šest vezanih poena razlika bila samo 26:20.

Uspeli su da vrate deset poena razlike domaći igrači, ali ne i da tu razliku održe, pošto su Veličković, Gos i Andrić smanjili na samo dva poena minusa.

Čakarević je sjajno pogodio uz faul, potom je Veličković doneo Partizanu vođstvo, a na poluvreme su ekipe otišle sa 46:46, mada je moglo da bude drugačije, pošto je Jaramaz promašio sva tri slobodna bacanja posle faula Čakarevića.

Šta nije pošlo za rukom Jaramazu, jeste Mušidiju, koji je pogodio trojku za 49:46. 

Sa druge strane, Veličković je vezao četiri poena, Musić nastavio „klackalicu“, na nju se nadovezao Marinković sa „2+1“, potom i trojkom za četiri poena prednosti. Bitadze je smanjio košem uz faul, potom je i Marjanović trojkom poravnao na 58:58. Držala se mega dobrim delom preko Ašćerića, ali je posle jedne naivne greške i lopte poslate u aut, čemu je prethodio pogodak Šalića, Veličković pogodio bacanje za 70:64. Do kraja treće deonice još je samo Mušidi postigao koš za 70:66, ali to je bilo sve.

Prva dva minuta poslednje četvrtine protekla su bez pogotka, kada je Bitadze prvo pogodio uz faul, promašio bacanje, a potom napravio petu ličnu, pa je morao da napusti igru, što je označilo početak velikog pada u igri domaćeg tima, pogotovo kada je u pitanju defanzivni skok, pa je Partizan lako otišao na 78:70, a potom serijom 13-0 i do 91:72. 

Do kraja meča, Mega je uspela da smanji, ali je pobednik već bio poznat – 93:79, pa će Partizan u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, dok će Mega u razigravanje za plasman od petog do osmog mesta.

Sjajan je bio Veličković sa 22, Vilijams-Gos je dodao 21 poen. Sa druge strane istakao se Jaramaz  sa 15, Mušidi je dodao 14.

KLS, Superliga

Plej of, četvrtfinale

Crvena zvezda – Vršac 2-0

Partizan – Mega Bemaks 93:79 (2-0)

Dinamik – Borac 1-1

FMP – Tamiš 1-0

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter