0
Auto Moto

FORMULA 1: Botas Hamiltonu – ‘Produži ugovor!’

Objavljeno: 23.05.18 u 20:40

Vozač Mercedesa Valteri Botas pozvao je danas klupskog kolegu, aktuelnog svetskog šampiona Formule 1, Luisa Hamiltona da produži ugovor sa ekipom.

Botasu i Hamiltonu ističu ugovori na kraju sezone. Botas mora da ubedi čelnike ekipe da mu ukažu poverenje i naredne sezone, a Hamilton još nije produžio ugovor, iako mu je ponudjen.

Novinari u Monaku su pitali Hamiltona o ugovoru, a on je rekao da ne želi da žuri.

– Nema nerešene situacije, samo mislim da ne treba žuriti. Ne pregovaram sa drugom ekipom, ne razmatram nijednu drugu ekipu, samo sam dao sebi malo vremena, rekao je četvorostruki svetski prvak.

Botas želi da Hamilton reši situaciju.

– Sigurno da želim. Pre svega, ja bih želeo da ostanem u Mercedesu. To je moj dugoročni plan. Bilo bi lepo i da Luis želi da ostane i postigne dogovor. Uživam radeći sa njim, uživam u izazovu koji mi postavlja. Uživam u činjenici da je četvorostruki svetski prvak, a ja trenutno nemam titulu. To me tera da još više radim i budem bolji. Ne bih promenio mišljenje o ostanku (i da on ode), ali mislim da dobro saradjujemo, rekao je Botas.

Hamilton i Botas su prošle sezone prvi put vozili u istoj ekipi. Finac je došao iz Vilijamsa, kao zamena za Nika Rozberga, koji je završio karijeru po osvajanju šampionske titule. On je pobedio u tri trke, ali se više istakao kao podrška Hamiltonu u odbrani titule.

Botas je rekao da shvata da se u Mercedesu traži konstantan napredak, ali da sebi nije postavio posebne ciljeve, u pogledu bodova i konačnog plasmana.

– Nema magičnog broja. Nema posebne klauzule, pa to pokazuje mišljenje ekipe o mojim nastupima, dodao je finski vozač.

Botas je prošle sezone bio treći u generalnom plasmanu, iza šampiona Hamiltona i Sebastijana Fetela iz Ferarija.

On je trenutno treći u ovoj sezoni, sa 37 bodova zaostatka za Hamiltonom i 20 za Fetelom.

Brojni navijači su ga kritikovali i pitaju se da li Botas može da se takmiči na najvišem nivou, ali vožnja pod velikom pritiskom i obaveza za dokazivanjem su ga učinili odlučnijim.

– To vas čini čvršćim i boljim. Od svakog teškog vikenda, imam utisak da mogu da preokrenem stvari, naveo je Botas.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend, a trka za Veliku nagradu Monaka na programu je u nedelju od 15.10 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter