0
Košarka

FOTO: STARSPORT

BERTANS: Igrač poput Dončića ne postoji na koledžima

Objavljeno: 22.05.18 u 11:01

Fajnal for je završen, pa su se mediji koji prate košarkaška dešavanja okrenuli prvom sledećem velikom košarkaškom događaju, ako izuzmemo finalnu seriju ovog takmićenja – NBA draftu.

Jedan od igrača koji bi trebalo da bude glavna zvezda NBA drafta jeste Luka Dončić.

Već skoro dve sezone postoji uverenje da će mladi Slovenac biti izabran ako ne kao prvi, onda sigurno među prvih pet pikova, mada Davis Bertans je istakao da košarkaša poput Dončića u Americi u koledž konkurenciji nema.

– Zašto u SAD ljudi misle da je košarka u Evropi mekana? Mislim da ne postoji košarkaš u koledž košarci koji je sposoban da uradi ono što je Dončić uradio u Španiji i Evroligi. Bar ne u ovim godinama, rekao je Bertans.

Podsećamo, Dončić je za manje od godinu dana došao na krov Evrope i sa reprezentacijom Slovenije i sa madridskim Realom, pri tom je uvršen u idealnu petorku Evrobasketa, a u Evroligi je objedinio nagradu „Zvezda u usponu“, te dva MVP priznanja, za ligaški deo sezone i za završni turnir.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter