0
Auto Moto

ISPALO MU CREVO TURBINE: Borković zbog velikog peha ostao bez bodova u Holandiji

Objavljeno: 21.05.18 u 17:40

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, nakon petog mesta u prvoj trci u Holandiji, ostao je bez bodova u drugoj, jer ju je završio na 18. poziciji.

Na stazi u Zandvortu Pančevac je doživeo veliki peh na samom startu zbog čega je morao da propusti sve automobile na stazi.

Ispostavilo se da mu se otkačilo crevo turbine, pa je već tada morao u boks, zbog čega je izgubio poziciju i previše vremena. Uspeo je da se vrati do 18. pozicije, ali ne i da osvoji još neki bod.

Podsetimo, u prvoj trci u Holandiji Borković je zauzeo petu poziciju i osvojio 11 bodova, a zbog trijumfa prvog vikenda u Francuskoj i dalje je prvi u generalnom plasmanu TCR šampionata sa 66 bodova. Tačnije, deli lidersku poziciju sa Mikelom Askonom iz Španije.

– Nisam baš raspoložen. Još u formacijskom krugu sam video da nemam turbo, pustio sam sve na startu da me prestignu jer mi je spalo crevo turbine. Mislim da je neko u timu zaboravio da ga stegne. Imao sam brzinu za prva tri kad sam se vratio, ali šta je tu je. Izgubio sam mnogo bodova, ali sam ostao na prvom mestu. Na sledeći vikend idemo na pobedu, ali ako organizatori takmičenja ostave ovako spor auto, biće jako teško. Zanimljivo je da pravim bolje performanse čak i od vozača Hjundai koji se takmiče u Svetskoj TCR seriji. Ljudi iz Hjundaija su presrećni, ne mogu da veruju u moje nastupe. Nažalost, nemam ništa od toga ove trke i to ne sme da se ponovi. Istražićemo ko je odgovoran – rekao je Borković.

Imaće gotovo tri nedelje da to i učini, pošto se naredni trkački vikend u TCR šampionatu vozi na čuvenoj belgijskoj stazi Spa Frankošamp 9. i 10. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter