0
U pripremi

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ PRED FINALE KUPA: Imamo šansu da turbulentnu sezonu učinimo uspešnom

Objavljeno: 21.05.18 u 15:50

Fudbaleri Partizana će se u sredu u Surdulici sastati sa ekipom Mladosti iz Lučana u borbi za trofej Kupa Srbije.

Crno-beli u ovaj susret ulaze sa ambicijom da odbrane trofej koji su osvajali u prethodne dve godine i tako bar donekle spase sezonu u kojoj su igrali sa dosta oscilacija.

-Svesni smo važnosti utakmice. Ulazimo ambiciozno jer bismo pobedom zaokružili uspešnu sezonu. Neće biti lako, očekuje nas težak posao, ali pokušaćemo da osvojimo Kup. Imamo šansu da turbulentnu sezonu učinimo uspešnom-, rekao je Đukić novinarima pred meč sa Lučancima.

Trener Partizana ističe da uslovi za igru na stadionu Radnika neće biti baš najidealniji, ali i da ako je već odlučeno da se na ovakav način promoviše fudbal u manjim sredinama, FSS mora ostati dosledan tome i u narednim sezonama.

-Teren je mali, ali moramo se prilagoditi, nema kukanja ni jadikovanja. Svesni smo terena, ali nema izgovora. Ako je ideja da se igra u manjim sredinama, to bi trebalo da se radi u kontinuitetu, a sledeće godine ćemo videti da li će ga biti ili je iz nekog drugog razloga odabrana Surdulica-, rekao je Đukić.

Zamenik kapitena Partizana, Miroslav Vulićević, takođe smatra da njega i njegove saigrače u finalu očekuje velika borba.

– Očekuje nas 90 minuta teške utakmice. Igramo za trofej u najmasovnijem takmičenju i nećemo dozvoliti iznenađenje. Partizan uvek može više, ali ako ovojimo kup biće ovo uspešna sezona. Ko god istrči na teren daće više od 100 posto, znamo šta znači Kup i osvajanja trofeja-, rekao je Vulićević.

On je pozdravio produžetak saradanje sa legendarnim kapitenom Sašom Ilićem, koji je iako već u poznim igračkim godinama pokazao da još mnogo znači za ovaj tim crno-belih.

– Svi igrači su svesni važnosti meča Imam četiri trofeja, ali to nema značaj za to ovu utakmicu. Nekom će biti prvi trofej, a Saši Iliću ko zna koji, a učinićemo da mu priredimo još jednu radost. On svima nama znači na terenu i svlačionici. Ne moženo da zamislimo prozivke bez njega, on na pravi nacin prezentuje dres Partizana. Neizmerno nam je drago što je ostao u Partizanu i telo ga dobro služi-, rekao je Vulićević.

Utakmica finala Kupa izmedju Partizana i Mladosti igra se u sredu od 19 sati u Surdulici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter