0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda ‘petardom’ proslavila titulu, Radonjić i Ben majstorijama začinili šampionsku feštu! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.18 u 22:06

Fudbaleri Crvene zvezde slavili na svom stadionu protiv ekipe Voždovca rezultatom 5:1, u meču poslednjeg kola Superlige Srbije.

Ekipa Vladana Milojevića je tako na jedan dominantan način, kako je uostalom i delovala tokom čitavog šampionata, zaokružila jednu sjajnu sezonu u kojoj je pored povratka titule „Marakana“ dočekala i evropsko proleće.

Crveno-beli su od samog starta utakmice krenuli odlučno, rešeni da pobedom začine šampionsko slavlje i vrlo brzo je to rezultiralo golovima.

Zvezda je od početka nametnula svoj ritam, postepeno stezala obruč oko gola protivnika i nakon početnih pokušaja Račića i Srnića, u 18. minutu utakmice došla i do vođstva. Strelac je bio El Fardu Ben, koji je iskotistio sjajnu asistenciju Nemanje Radonjića, izašao sam pred golmana Čupića i rutinski završio akciju za vođstvo domaćina od 1:0.

Svega dva minuta kasnije prednost šampiona udvostručio je Radonjić, koji je dobro ispratio prodor Uroša Račića po levom boku i iskoristio njegov odličan centaršut u peterac.

Do kraja poluvremena Zvezda je imala nekoliko odličnih šansi da dodatno uveća vođstvo, pre svih Joveljić čiji je odličan pokušaj loba sa gol linije počistio Ćirković, a zatim je u finišu poluvremena dobru šansu za novi pogodak imao i Radonjić.

Sa druge strane „zmajevi“ su jedinu pravu šansu imali preko Mašovića, koji je u 35. minutu iz izgledne situacije pogodio stativu.

Tako je rezultat do odlaska na odmor ostao nepromenjen, a već na početku drugog dela igre Dejan Joveljić je prednost domaćina povisio na 3:0.

Igrao se 51. minut utakmice kada je Ben lepo proigrao mladog napadača Zvezde, a ovaj je možda i uz prekršaj uspeo da izgradi poziciju ispred Gajića i postigne svoj treći pogodak u sezoni.

Šansu da ublaže zaostatak fudbaleri Voždovca su imali u 64. minutu, kada je veliku grešku Milana Borjana ispravio Stojković koji izbacio loptu sa gol linije. Ipak, osam minuta kasnije gosti  stigli do pogotka.

Strelac je bio Andrija Luković koji je nakon asistencije Srećkovića precizno šutirao uz levu stativu Borjanovog gola i postigao pogodak timu iz kojeg je došao na pozajmicu u Voždovac.

Ubrzo je usledio odgovor Zvezde koja je svega dva minuta kasnije došla do četvrtog gola i to preko Donalda Mičela, kojem je sjajni Nemanja Radonjić kao na tacni servirao situaciju za gol na oproštaju od dresa Zvezde.

Do kraja je Crvena zvezda kompletirala petardu u mreži „zmajeva“, a strelac je bio Uroš Račić koji je na prelepim pogotkom sa dvadesetak metara zaokružio feštu na stadonu „Rajko Mitić“.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter