0
Evropske lige

SERIJA A: Juventus pobedom overio sedmu uzastopnu krunu, meč u senci oproštaja Bufona (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.18 u 17:22

Fudbaleri Juventusa slavili su kao domaćini protiv Verone rezultatom 2:1, u meču 38. kola italijanskog šampionata.

Iako je rezultat na ovom meču bio potpuno u drugom planu, rećićemo da su „bjankoneri“ na slavili pogocima Danielea Ruganija u 49. minutu i Miralema Pjanića tri minuta kasnije iz slobodnog udarca.  Jedini pogodak za goste koji će od naredne sezone igrati u Seriji B postigao je Alesio Ćerći u 76. minutu.

Na taj način stavljena je tačka na još jednu uspešnu sezonu, u kojoj je pnonovo osvojena dupla kruna, a jedna kontroverzna sudijska odluka zaustavila ih je da u Ligi šampiona doguraju možda i dalje od četvrtfinala.

Ipak kao što rekosmo, rezultat je na ovom meču bio apslutno nevažan, čak se može reći da je i osvajanje novog Skudeta ostalo u senci oproštaja jednog od najboljih golmana svih vremena od dresa „stare dame“. Titula će za

Juventus biti bez sumnje još mnogo, sportisti i ličnosti kao Đanluiđi Bufon se ne pojavljuju tako često.
Popularni Điđi je u 63. minutu po poslednji put kao igrač Juventusa napustio igru i mesto među stativama ustupio mladom Karlu Pisonđliju , koji je imao tu čast da na terenu zameni jednu istinsku legendu kluba.

Spekuliše se da bi Bufon od naredne sezone možda mogao da stane na gol Liverpula ili Pari Sen Žermena, ali o tome ćemo verovatno saznati više kada se malo slegne prašina.

Takođe, od dresa Juventusa danas su se oprostili i Stefan Lihštajner i Kvadvo Asamoa koji će od naredne sezone igrati za milanski Inter. Lihštajner je u 85. minutu propustio da se golom oprosti od crno-belog dresa, pošto nije realizovao jedanaesterac, a u prom minutu nadoknade je izašao iz igre, iako Alegri više nije imao prava na izmenu, ne bi li mu publika zahvalila za doprinos koji je dao u osvajanju sedam uzastopnih titula.

Izvesno je da „staru damu“ naredne sezone očekuje ozbiljna rekostrukcija tima. Mnoštvo igrača koji su pretgodnih sezona činili okosnicu tima završava karijeru, odlazi iz tima, ili jednostavno ulazne u poznije godine.

Juve je napravio već prve korake za formiranje nove šampionske generacije, ali o tome će reči biti više kada se slagnu utisci nakon proslave zvanično 34. odnosno kako bi „bjankoneri“ rekli 36. titule prvaka Italije.

ITALIJA 1 – 38. KOLO

Subota
Juventus – Verona 2:1 (0:0)
/Rugani 49, Pjanić 52 – Ćerći 76/

Nedelja
15.00: Đenova-Torino
18.00: Udineze-Bolonja
18.00: Kaljari-Atalanta
18.00: SPAL-Sampdorija
18.00: Milan-Fjorentina
18.00: Napoli-Krotone
18.00: Kjevo-Benevento
20.45: Sasuolo-Roma
20.45: Lacio-Inter

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter