0
Ostali sportovi

KAJAK: Srbi srebrni u Segedinu

Objavljeno: 19.05.18 u 15:54

Trećeg dana Svetskog kupa u Segedinu novu medalju za Srbiju osvojili su Nebojša Grujić i Marko Novaković. U finalu discipline dvosed na 200 metara trofejna posada okitila se srebrom. U dramatičnom finišu kroz cilj su prošlu u vremenu 31.752 sekunde, odmah posle čamca Španije (31.429).

Aktuelni treći svetski sprinterski dvosed nastavio je tradiciju osvajanja odličja na najvećim takmičenjima.

– Prezadovoljni smo. Početak sezone kakav smo samo mogli da poželimo. Najbitnije je da smo zadovoljni trkom – rekao je Marko Novaković. – Cilj nam je bio trkanje sa Špancima, to smo i ostvarili. Odlučili su neki najsitniji detalji, izgubili smo za nijansu. Nemamo za čim da žalimo. Ovo je prava slika i odnos snaga a ne ono što se dogodilo na Olimpijskim igrama u Riju kada nismo pokazali sav potencijal.

Naši asovi su imali vremena da se oporave od kvalifikacione trke veslane u petak ujutru, s obzirom da su izborili direktan plasman u finale.

– Želeli smo da preskočimo polufinale koje bilo u subotu, ponovo ujutru, pa nismo hteli da se još jednom budimo rano – našalio se Novaković. – Značilo nam je što smo imali trku manje i više vremena za oporavak.

Publika na punim tribinama regatnog centra u Segedinu je mogla da uživa u finalu najbržih svetskih dvoseda.

– Za razliku od petka i kvalifikacija kada smo teško pokrenuli čamac, sada smo odlično startovali. Imali smo dobar ritam i žestok duel sa Špancima. Pobedili su, čestitamo im ali potrudićemo se da im se revanširamo prvom prilikom – rekao je Nebojša Grujić.

Za tri nedelje, od 8. do 10. juna je Evropsko prvenstvo u Beogradu.

– Videli smo, otprilike, raspored snaga i trenutni kvalitet posada. Imamo vremena da se još bolje spremimo, budemo u formi za takmičenje koje nam je izuzetno važno. Za Segedin nismo mnogo sedali u dvosed, tek nekoliko nedelja. Nema puno slavlja i odmora, već posle vikenda počinju završne pripreme za Beograd – dodao je Grujić.

Bronzanu medalju u finalu dvoseda na 200 metara osvojili su Pjotr Mazur i Dorian Kličkovski (Poqska) rezultatom 32.268.

Srpski kajakaši su u subotu imali još dva finala. Milica Starović je bila deveta u jednosedu, a sestre Nikolina i Olivera Moldovan devete u dvosedu na 500 metara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter