0
Evroliga

DIMITRIS ITUDIS: Druga četvrtina nas je mnogo koštala, Real zaslužio pobedu

Objavljeno: 19.05.18 u 00:34

Trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis je na konferenciji za medije posle utakmice istakao da je Real večeras bio bolji tim i da je sasvim zasluženo prošao u finale.

Grčki stučnjak na klupi „armejaca“ konstatovao je da njegov tim nije uspeo da se prilagodi rivalu, a kao ključan period izdvojio je drugu četvrtinu u kojoj je „kraljevski tim“ preuzeo konce igre u svoje ruke.

-Čestitam Realu, bili su bolji tim večeras i zaslužili su da pobede. Vrlo odlučno smo počeli utakmicu, ali nas je druga četvrtina mnogo koštala, jer nismo bili tu u odbrani kad je trebalo. Pogotovo na trojkama. Kada se to sabere sa trećom četvrtinom, u kojoj nismo primili mnogo poena, ali smo dozvolili da kreiraju situacije, Real je stekao prednost. Probali smo da promenimo nešto u poslednjoj četvrtini, prišli smo na šest, ali nije bilo dovoljno. Real je bio jači i zasluženo je pobedio-, rekao je Itudis.

CSKA je odlično otvorio utakmicu sa Madriđanima, međutim čini se da ih je u nastavku španski tim slomio na konto fizičke snage. Jedno od pitanja novinara bilo je da li Itudisa brine što ga je Real fizički nadvladao?

-Brine me i brinulo me tokom utakmice. To je jedna utakmica i mora se prilagoditi. Bilo da je u pitanju snaga ili snalažljivost. Lako su kreirali poene. Nismo tako izgledali tokom sezone, ali danas se slažem da nam je falilo snage-, rekao je trener Mosokvljana.

Real će u finalu igrati protiv branioca titule Fenerbahčea, dok će CSKA protiv Žalgirisa igrati za utešnu treću poziciju.

-Uvek je teško igrati te utakmice za treće mesto, ali moramo da nađemo snagu i motivaciju da ih odigramo zbog ljudi koji su došli da nas bodre-, rekao je Itudis.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter