0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOJVODINA IZABRALA IGRAČA SEZONE: Rockovu laskavo priznanje

Objavljeno: 18.05.18 u 17:07

Golman Vojvodine Emil Rockov (23) proglašen je za najboljeg igrača “stare dame” u ovoj sezoni, po izboru navijača sa sajta “fkvojvodina.com”.

Neuspešna sezona za fudbalere Vojvodine, u kojoj posle osam godina Voša nije izborila plasman u Evropu, završena je juče i to ubedljivom pobedom nad ekipom Čukaričkog, a navijači Vojvodine, preko svog sajta “fkvojvodina.com”, izabrali su najboljeg igrača “stare dame” tokom prethodnih 12 meseci.

Nagrada je pripala golmanu Emilu Rockovu, koji je, bez obzira na neuobičajeno slabe rezultate, bez dileme bio najstandardniji igrač tima tokom čitavog prvenstva i ujedno pravi oslonac odbrane, pa tako i čitave ekipe. Svojim odbranama, Emil je na pojedinim mečevima direktno omogućio Voši osvajanje jednog ili sva tri boda, a u brojnim situacijama je svojim odličnim intervencijama prosto oduševljavao publiku na stadionu, te nije ni čudo što je vrlo brzo postao jedan od miljenika navijača. Interesantno je to da je, uprkos tome što je golman, Emil Rockov ove sezone uspeo čak da zabeleži i jednu asistenciju u dresu svog kluba, pošto je odličnim ispucavanjem na utakmici protiv Borca u Čačku omogućio svom tadašnjem saigraču Džosefu Bempahu da savlada golmana domaćina. Posle njega, najviše glasova navijača u izboru za igrača sezone dobio je kapiten Dušan Jovančić, a potom slede Aleksandar Radovanović, Damir Kojašević, Eze Vinsent itd.

Ovo je 14. uzastopni put da navijači Vojvodine sa sajta “fkvojvodina.com” biraju najboljeg igrača Voše u sezoni, a prethodni dobitnici su:

2005. – Ivica Francišković

2006. – Džosef Kizito

2007. – Ranko Despotović

2008. – Gojko Kačar

2009. – Džosef Kizito

2010. – Slobodan Medojević

2011. – Abubakar Oumaru

2012. – Abubakar Oumaru

2013. – Abubakar Oumaru

2014. – Marko Poletanović

2015. – Nino Pekarić

2016. – Novica Maksimović

2017. – Filip Malbašić

2018. – Emil Rockov

Istovremeno, titulu najboljeg strelca Vojvodine u ovoj sezoni podelili su Stefan Mihajlović i Eze Vinsent, s obzirom na to da su, računajući sva takmičenja (prvenstvo, Kup, Evropa), postigli ukupno po osam golova. Posle njih, slede Malbašić i Subotić (po šest), zatim Kojašević i Arsić (pet), Bempah, Jovančić i Zličić (tri), dok su se Avramovski, Cebara, Jovanović, Putinčanin i Radovanović po jednom upisali u strelce.

Što se tiče asistenata, najviše asistencija u Voši ove sezone ostvarili su Nemanja Subotić i Dušan Jovančić, koji su u šest navrata svojim saigračima direktno pomogli da postignu pogodak. Sa tri zabeležene asistencije, na listi potom slede Lakićević, Kalezić, Arsić i Avramovski, po dva puta su uspešno asistirali Mesarović i Kojašević, dok su po jednom to učinili Bureković, Jovanović i golman Rockov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter