0
Ostali sportovi

SVETSKI KUP U SEGEDINU: Zlato za Tomićevića i Zorića (FOTO)

Objavljeno: 18.05.18 u 18:25

Posada srpskog dvoseda na 1.000 metara Marko Tomićević, Milenko Zorić okitila se zlatom na Svetskom kupu u Segedinu.

Zvanično najuspešniji srpski sportisti u 2017. godini i aktuelni svetski šampioni u ovoj elitnoj disciplini još jednom je demonstrirala nadmoć u odnosu na konkurenciju.

U finalu, Tomićević i Zorić su kroz cilj prošli u vremenu 3:09.667, nešto manje od čak tri sekunde ispred čamca Španije.

– Znali smo da smo spremni, ali nismo očekivali ovako ubedljivu pobedu. Prezadovoljni smo, bolji početak sezone nismo mogli da zamislimo – rekao je Marko Tomićević. – Veslali smo našu trku, nismo želeli da forsiramo na početku, znali smo da ukoliko budemo držali ritam do kraja, imamo realne šanse za medalju.

Program takmičenja u Segedinu je izašao iz okvira standardnog. U jednom danu dvosedi na 1.000 metara veslali su kvalifikacije, polufinala i finale. U sve tri trke naš dvosed je bio najbrži.3:1

– Iskreno, bilo je potrebno da se brzo prilagodimo uslovima. Nije bilo lako, ali oporavak je bio efikasan – objasnio je Milenko Zorić.

– Sada se vidi da smo dobro odradili bazu i da spremni čekamo sledeće izazove, pre svega Evropsko prvenstvo u Beogradu u junu.

Mađarska je još jednom pokazala da je zemlja kajaka. Organizatori su se potrudili da na novi način približe publici ovaj sport.

– Ovo što su ove godine napravili je fantastično, korak dalje u odnosu na prethodna takmičenja. Izlazak na vodu, predstavljanje finalista, ceremonija, ambijent na tribinama… Volimo da veslamo u ovakvoj atmosferi – zadovoljan je Tomićević.

Srebrnu medalju su osvojili Španci Penja i Kubelos (3:12.511), bronzu Česi Havel i Špicar (3:12.839).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter