0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA, F4: Šta se desilo sa CSKA? Real iskoristio pad ‘armejaca’ i slomio ih tandemom Dončić-Ljulj! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.18 u 23:00

Košarkaši Real Madrida drugi su finalisti Evrolige na završnom turniru u Beogradu, pošto su u ‘Štark’ areni savladali moskovski CSKA rezultatom 92:83.

Imaju ‘armejci’ Ćaća Rodrigeza, Nanda de Koloa, Korija Higinsa, Vila Klajburna, Kajla Hajnsa… Ali Real je imao raspoloženog Luku Dončića i onog starog Serhija Ljulja, protiv kojih se večeras nije moglo.

Ponovo su slovenački tinejdžer i vatreni Španac pogađali iz nemogućih pozicija i trojke sa jedne noge, a to ume žestoko da ubije rivala u pojam, pogotovo ako se na to doda i dominacija Madriđana pod košem (više u poenima, nego skokovima) i broj asistencija koji je jasno pokazao da je Real bio raspoloženiji za igru večeras.

Počelo je veoma efikasno, ali je bolje radio napad Moskovljana koji su ubacili čak 30 poena u prvom deonici i imali su lepu dvocifrenu prednost.

Međutim, brzo se Real konsolidovao i vratio u život. Pablo Laso je zategao odbranu, a u napadu se probudio Džejsi Kerol i sa tri trojke u kratkom periodu uveo potpuni rezultatski egal i nemir u tim Dimitrisa Itudisa.

Tako je na poluvremenu španski sastav imao pola koša prednosti (47:46), a u trećoj deonici su se pojavili Serhio Ljulj i Luka Dončić i razlika je brzo otišla na stranu ‘kraljevskog kluba’.

Imao je CSKA dovoljno vremena da se u poslednjem kvartalu vrati iz minusa od sedam poena, a vrlo brzo je trojkom Nanda de Koloa i oduzetom loptom, pa zakucavanjem Nikite Kurbanova stigao na dva poena zaostatka.

A tada – sledi serija Reala 10:0 za tek nešto manje od dva minuta. I utakmica se lomi. CSKA je pokušavao, ali nije imao šansu da ponovo pripreti Špancima koji su rutinski održali vođstvo i otišli u veliko finale.

Titulu najefikasnijeg pojedinca na ovom meču poneo je Nando de Kolo, strelac 20 poena, po 16 su postigli Vil Klajburn i Kajl Hajns, a 15 je ubacio Kori Higins.

U pobedničkom taboru po 16 su imali junaci Reala Luka Dončić i Serhio Ljulj, a po 12 su ubacili Trej Tompkins i Gustavo Ajon.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter