0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Golden Stejt podbacio, Hjuston ga oduvao! (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.18 u 09:10

Hjuston Roketsi su izjednačili na 1:1 u seriji finala zapadne konferencije, pošto su u drugom susretu savladali Golden Stejt Voriorse sa 127:105.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je aktuelni šampion iz Ouklenda imao odgovor na vođstvo ‘raketa’ i njihove šuteve sa distance, u drugom meču to nije bio slučaj, pa smo zato i gledali kanonadu Hjustona.

Tim Majka D’Antonija je od finiša prve deonice stigao do osetnog vođstva, a  do kraja meča samo uvećavao zalihu, pa je ona u poslednjem kvartalu iznosila i plus 29.

Ključ je bio šut iz igre Roketsa od preko 50 odsto, čemu Golden Stejt nije parirao i pored 38 poena Kevina Durenta. Stef Kari je imao 17, ali uz 1/8 iz igre, a Klej Tompson je imao svega 3/11.

U pobedničkom taboru Harden je imao 27 poena i 10 skokova, a takođe 27 koševa ubacio je Erik Gordon. Taker je imao 22, Ariza 19, a Kris Pol 16 poena, što je bilo dovoljno za ubedljiv odgovor i trijumf Hjustona.

Sada se serija seli u Ouklend, pa će se treći meč najboljih ekipa Zapada odigrati u noći između ponedeljka i utorka.

NBA, plej-of, finala konferencije:

Zapad:

Hjuston Rokets – Golden Stejt Voriors 127:105 (1-1)

Istok:

Boston Seltiks – Klivlend Kavalirs (2-0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter