0
Fudbal

FOTO: Crop

OTIŠLA I POSLEDNJA NADA: Gerero definitivno ostaje bez Mundijala!

Objavljeno: 14.05.18 u 18:42

Sportski arbitražni sud u Švajcarskoj nije imao milosti prema reprezentativcu Perua Paolu Gereru, koji će tako ostati uskraćen za nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Bivši fudbaler Bajerna iz Minhena je nakon utakmice sa Argentinom 3. novembra pao na doping testu, pošto su u njegovom uzorku pronađeni tragovi kokaina. Nakon toga određena mu je kazna od 12 meseci, koja je počela da teče od datuma presude.

Do sada je Gerero odradio polovinu ove suspenzije, a nadao se da bi nakon uložene žalbe mogao da dobije pomilovanje i dozvolu da nastupi za svoj nacionalni tim na najvećoj fudbalskoj smotri.

Ipak, ne da mu kazna nije umanjena već je povećana sa 12 na 14 meseci, piše brazilski „Globesporte“, pa najbolji strelac Perua u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo definitivno neće zaigrati u Rusiji.

Gerero se na sudu branio tvrdnjom da nikada nije konzumirao kokain, dok su njegovi advokati u odbrani izneli da je fudbaleru beli prah neko sipao u čaj, te da je tako završio u njegovom organizmu.

Ipak odbrana nije dala rezultata, pa će Peruanci značajno oslabljeni dočekati Mundijal na kome se sastaju sa Francuskom,Australijom i Danskom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter