0
Evropske lige

ZAVEO JE ‘STARU DAMU’: Juve može samo da me otera, ja ne odlazim!

Objavljeno: 14.05.18 u 12:50

Posle dosta turbulentne sezone, navijači Juventusa sada ipak slave Maksa Alegrija i sedmu uzastopnu titulu koju je dodao četvrtom vezanom trofeju u Kupu.

‘Dupla kruna’ je tu. Četvrta uzastopa! Za isto toliko sezona u Juventusu, Masimilijano Alegri ima ima i dva finala Lige šampiona i dva nesrećno izgubljena četvrtfinala od Bajerna i Reala (u oba slučaja sudije su odigrale ulogu protiv Torineza).

Šta se onda može zameriti takvom treneru? Mnogo, ako pitate kritičare među ‘bjanko-nerima’. Ipak, malo, ako ćemo realno da sagledamo njegov učinak.

Odnosi sa Dibalom su izglađeni, to jasno pokazuju i završne utakmice ove sezone, kao i po raspoloženju i slavlju Argentinca koje smo mogli da gledamo ovih dana na društvenim mrežama.

Stoga se sada samo postavlja pitanje o kom se priča već mesecima unazad – hoće li Maks Alegri i naredne sezone nastaviti romansu sa ‘starom damom’?

– Ako me ne otpuste, ostajem u Juventusu – kratko i jasno je poručio Alegri posle sinoćnjeg remija sa Romom i matematičkog obezbeđivanja ‘Skudeta’.

– Nije u pitanju odluka o mojoj budućnosti, već o tome kakva će biti budućnost Juventusa. Posle slavlja treba da sednemo za sto i ‘hladne’ glave vidimo šta dalje. Kada počne sledeća sezona, svi krećemo od nule i moramo da nastavimo da se dokazujemo – poručio je Alegri.

Kao i uvek do sada, postavio se kao džentlmen i u jeku slavlja čestitao i Napoliju na sportskoj borbi do samog kraja šampionata. Nijednom u poslednjih sedam godina nisu više namučili Juventus.

– Srećan sam što smo zatvorili još jedno poglavlje. Bilo je zaista teško. Moramo da čestitamo Napoliju, koji nam je stvarao pritisak do samog kraja. Naporno smo radili i sada imamo pravo da slavimo – istakao je Alegri.

– Naša najveća snaga je u tome što smo ostali mirni u svim situacijama. Korak po korak, dolaziš do cilja. Ako te preplavi euforija, tri dana kasnije doživećeš kolaps. Ako si mnogo uzbuđen i prate te promene raspoloženja, nećeš pobediti. Ravnoteža je najbitnija stvar.

Ciljevi i naredne sezone biće isti – napad na sva tri trofeja.

– Motivacija je ovde uvek prisutna. Svako mora da radi na sebi i postavi profesionalne ciljeve. Sledeće sezone napustiće nas neki igrači, drugi će doći, ali ciljevi će uvek biti isti – da u martu budemo u igri za sve trofeje – zaključio je trofejni stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter