0
AdmiralBet ABA Liga

SLS: Ludnica u Valjevu- Vojvodina sreušila Metalac nakon dva produžetka, Marojević prmašio penal za treći!

Objavljeno: 13.05.18 u 20:28

Košarkaši Vojvodine slavili su na gostovanju ekipi Metalca rezultatom 102:101, u utakmici devetog kola Superlige Srbije.

Tako su Novosađani ostali u trci za četvrto mesto u grupi, za koje će se do poslednjeg kola boriti sa ekipom Vršca, koja u poslednja dva kola gostuje Partizanu i dočekuje FMP. Sa druge strane, domaćin je ovim porazom ostao i bez teoretskih šansi za bolji plasman od pete pozicije.

Utakmicu u Valjevu bolje su otvorili gosti, koji su do finiša prve četvrtine stekli prednost od devet poena (24:15), početkom drugog kvartala došli i +13 (28:15), ali je do odlaska na veliki odmor Metalac stvari okrenuo u svoju korist i poveo sa 42:41.

Na krilima dobre završnice provog poluvremena, domaći košarkaši su startovali u drugom i nakon nešto iše od šest minuta igre došli do vođstva od 63:46.

Tada je delovalo da je pitanje pobednika rešeno, ali je usledio odgovor Vojvodine koja u naredna tri minuta pravi seriju 14:1 i prilazi na 64:60.

Ipak Valjevci su nakon praznog hoda došli k sebi, za dva minuta igre u poslednjem periodu došli do nove dvocifrene prednosti (72:62), ali Novosađani nisu imali nameru da se predaju.

Na četiri minuta pre kraja utakmice imali smo rezultatski egal i rezultat 78:78, a na 21 sekundu pre kraja Vojvodina je imala tri poena prednosti, na semaforu je pisalo 87:84.

Tada je na scenu stupio Josip Mikulić, koji je trojkom na 11 sekundi pre kraja poravnao rezultat, a na drugoj strani Aleksa Stojanović gubi loptu i meč odlazi u produžetak.

Slično kao što je to bio slučaj tokom regularnog dela utakmice i u dodatnih pet minuta smo videli pravu rezultatsku klackalicu. Domaćin je krenuo bolje i poveo sa četiri poena, na devet sekudni pre kraja imao je +3, ali je Aleksa Zarić trojkom šest sekundi pre isteka vremena meč odveo u drugi produžetak.

Tokom drugog ekstra perioda igralo se praktično koš za koš, a ključne poene za pobedu Vojvodine postigao je Nikola Silađi na 37 sekundi pre kraja, donevši svom timu prednost od 102:100.

Umalo je utakmica ušla i u treći produžetak, pošto je na pet sekundi pre kraja Dragomir Marojević imao dva penala za izjednačenje, međutim iskusni centar je bio polovičan i na kraju su gosti upisali drugi trijumf u takmičenju.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Aleksa Zarić sa 22 poena, a pratio ga je Dejan Janjić sa 20.

Kod Metalca prednjačio je Nenad Neradžić sa 25 poena, dok je Mladen Pavlović ubacio 22.

Vojvodini su za osvajanje četvtog mesta u grupi pored pobede nad Dinamikom kod kuće, neophodna i porazi Vršca u dva preostala meča.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter