0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Fulham FC

ČEMPIONŠIP, PLEJ OF: Odluka na ‘Krejven Kotidžu’, loš dan fudbalera Fulama

Objavljeno: 11.05.18 u 22:45

U prvom meču plej-ofa za plasman u Premijer ligu, Derbi Kaunti je na svom terenu savladao Fulam rezultatom 1:0.

Sam početak meča protekao je u znaku Fulama, čiji igrači su u 2. minutu prvo tražili penal, a potom tri minuta kasnije posle faula nad Mitrovićem nije „prošla“ akcija koju su zamislili gostujući igrači.

Derbi je prvi put pripretio u sedmom minutu, kada je Džerom bio u ofsajdu, a upravo ovaj fudbaler je u 12. dobro šutirao posle lopte u prostor, ali je Betineli sjajno intervenisao.

Preuzeo je Kaunti konce igre, imao je šansu u 15. minutu, uzvratio je Frederiks u 18, a nešto pre isteka pola sata igre Skot Karson je intervenisao ispred Mitrovića.

Sedam minuta kasnije, urlik zadovoljstva prolomio se „Prajd parkom“, pošto je Hadlston uposlio Forsajta, on centrirao, a Džerom glavom praktično pocepao mrežu Fulama.

Šansu da poravna imao je Mitrović u 39, ali je Karson i tada odlično reagovao, pa je ostalo 1:0 do kraja prvog dela.

Početak drugog poluvremena doneo je konfuznu igru tima Slaviše Jokanovića, ali je ipak mogla ekipa iz Londona do gola, nakon asistencije Mitrovića i šuta Mekdonalda. No, nisu imali sreće, pošto je udarac završio na prečki.

U još nekoliko navrata bilo je nešto većih uzbuđenja, ali ne i promene rezultata. Derbi se branio, igrači Fulama su uprkos tome što su imali loptu u posedu 75% bili bezopasni i bezidejni, a ni domaćin se u prilikama za kontru nije proslavio, pa je utakmica okončana pobedom Kauntija 1:0.

Revanš je na programu u ponedeljak.

Čempionšip, plej of

Derbi Kaunti – Fulam 1:0 (1:0)
(Džerom 34)

Subota, 12. maj

18.15 Aston Vila –  Midlzbro 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter