1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS SUPERLIGA: FMP srušio Vojvodinu posle neizvesne završnice, slavio i Metalac

Objavljeno: 10.05.18 u 22:52

Košarkaši FMP-a slavili su na gosotovanju u Novom Sadu ekipi Vojvodine rezultatom 81:77, u meču osmog kola Superlige Srbije.

„Panteri“ su do novog trijumfa stigli nakon velike borbe i neuzvesne završnice i tako zadržali prvo mesto na koje su se popeli nakon pobede nad Partizanom u prošlom kolu.

Gosti iz Železnika su do sredine druge deonice došli do prednosti od 12 poena i činilo se da grabi ka sigurnoj pobed, ali je Vojvodina do odlaska na veliki odmor uspelda da spusti na -6 (43:37), a do polovine trećeg kvartala imali smo egal (51:51).

Novosađani su minut ipo pre kraja treće četvrtine došli i do preokreta (59:58), a u poslednji desetominutni period ušlo se rezultatom 62:62.

Većim delom odlučujućeg perioda viđena je rezultatska klackalica, a na dva ipo minuta pre kraja FMP je došao do prednosti od 79:72. Ipak mini serijom 5:0 domaćin je na minut ipo pre kraja prišao na dva poena minusa, ali je Nemanja Nenadić sa penala potvrdio pobedu „pantera“.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je upravo Nenadić sa 17 poena, a pratili su ga Stefan Pot sa 15, odnosno Majkl Odžo sa 13 poena.

Kod Vojvodine Dejan Janjić je postigao 17 poena, dok je Nikola Silađi meč završio sa poenom manje.

Pobedu je večeras ostvario i Metalac koji je kao domaćin bio bolji od Vršca sa 84:70.

Valjevce do trijumfa predvodio Krstović sa 14 poena, dok je Zekavičić postigao poen manje. Zapaženi su bili i Vasić i Kaplanović koji su ubacilo po 12 poena. U poraženom timu Đorđević je postigao 18 poena.

Superliga Srbije, B grupa

Metalac – Vršac 84:70
Partizan – Dinamik 87:71
Vojvodina – FMP 77:81

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Sta rade sudci, majko mila!!! Pa mora li fmp da se gura! Ovo nije liga
    Ovo je Covicev humor sa kosarkom u Srbiji… UZAS

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter