0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

ODLIČAN POČETAK EP U NOVOM SADU: Srbija prvog dana takmičenja obezbedila medalju

Objavljeno: 10.05.18 u 20:26

U Novom sadu je danas počeo Evropski šampionat u karateu, a reprezentativac Srbije u kategoriji do 67 kilograma Stefan Joksić obezbedio je našoj zemlji prvu medalju.

Joksić se posle preokreta u polufinalnoj borbi plasirao u finale, a zapažene rezulate prvog dana EP od naših takmičara ostvarile su Sanja Cvkrota i Andrijana Vićović.

Podrška koja je stizala sa tribina pre svega od strane naših boraca govori da je atmosfera u reprezentaciji na visokom nivou te da se i u nastavku turnira mogu očekivati dobri rezultati.

Evropski šampionat u Novom Sadu, 53. po redu, okupio je preko 500 takmičara što je svojevrsni rekord. S obzirom na uvođenje karatea u program Olimpijskih igara 2020. godine, šampionat Starog kontinenta je po kvalitetu najjače takmičenje do sada.

Ujedno, to je i kvalifikaciono takmičenje za Evropske olimpijske igre, koje se održavaju naredne godine u Minsku.

Kosovski karatisti, nakon što su vraćeni sa administrativnog prelaza jer su putovali u opremi sa obeležjima samoproglašene države Kosovo, na kraju su odlučili da definitivno ne dođu na takmičenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter