0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Mladost razbila Mačvu u revanšu i plasirala se u istorijsko finale

Objavljeno: 09.05.18 u 19:50

Fudbaleri Mladosti iz Lučana slavili su na domaćem terenu protiv šabačke Mačve rezultatom 4:0, u revanš meču polufinala Kupa Srbije.

Na ovaj način Lučanci su obezbedili plasman u prvo finale u klupskoj istoriji, pošto je nakon meča u Šapcu odigrali 1:1.

Ekipa Neška Milovanovića je na ovom susretu bila znatno bolji protivnik, dominirala čitav susret, a  već nakon pola sata igre došli su do prednosti od 2:0, koju su do kraja duplirali.

Domaćin je umeo da kazni smušenost Šapčana u prvom poluvremenu, a do vođstva su došli već u osmom minutu pogotkom Janka Tumbasevića, koji je iskoristio odličnu asistenciju Jovanovića i sa samo tri-četiri meta smestio loptu u mrežu gostiju.

Najbolju šansu za Mačvu imao je Miodrag Gemović u 18. minutu, kada je izašao sam pred golmana domaćina i ko zna u kom smeru bi otišao ovaj meč da je bio skoncentrisaniji i zatresao mrežu. Umesto toga poslao je loptu pored desne stative.

Kazna je usledila 10 minuta kasnije, kada je nakon centaršuta Lazara Jovanovića i smušene reakcije odbrane Šapčana, Tumbasević na efektan način postigao svoj drugi gol za 2:0.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a drugo je počlo jedanaestercem za Mladost nakon duela Ilića i Šatare, a sa penala je bio siguran Aleksandar Pevojić i u 48. minutu povisio na 3:0.

Osam minuta kasnije sudija Bojan Nikolić je dosudio jedanaesterac i na drugoj strani, nakon prekršaja golmana Mladsti Rosića na Gemoviću. Odgovornost je preuzeo Mladen Lazarević koji je pokušao panenkom da postingne pogodak, ali je umesto mreže pogodio prečku.

Nakon toga usledila je nešto bola igra Mačve koja je stvorila nekoliko dobrih šansi ali bez rezultata, a konačan rezultat postavio je Lazar Jovanović u 76. minutu nakon jedne kontre domaćeg tima.

Tako se Mladost ukupnim rezultatom 5:1 plasirala u finale, u kome čekaju pobednika dvomeča Partizan-Čukarički.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter