0
Ostali sportovi

FOTO: Opel Srbija

VELIKI USPEH MLADE NIŠLIJKE: Staša Gejo osvaja Kinur

Objavljeno: 08.05.18 u 20:21

Među 30 miliona stanovnika grada Čungčing u jugozapadnom delu Kine, ovih dana se ponosno prošetala i Nišlijka Staša Gejo, sa bronzanom medaljom oko vrata.


Reč je o prvom odličju na Svetskom kupu u seniorskoj konkurenciji za jednu od najboljih evropskih takmičarki u slobodnom penjanju i velikoj nadi našeg olimpijskog tima za Tokio 2020.

Odličnim nastupom u finalu u disciplini bolder, članica planinarsko-alpinističkog kluba Niš ostvarila je izuzetan uspeh u trećem kolu Svetskog kupa, ostavivši iza sebe Japanke Akijo Noguči i Miho Nonaku, ali i brojne druge šampionke ovog sve popularnijeg sporta.

– Osećaj je izvanredan jer sam dostigla cilj ka kome stremim već tri godine, od kako se aktivno takmičim u seniorskoj konkurenciji. Često sam bila nadomak postolja, ali nikada na njemu na ovom rangu takmičenja. Nakon završetaka prethodna dva takmičenja u polufinalu, u Švajcarskoj i Rusiji, uspela sam da se vratim u igru i pokažem da mogu do samog vrha – zadovoljna je Staša.

Već ovog vikenda Stašu očekuju novi izazovi, takođe u Kini, u gradu Taian. Do data će da boravi i trenira u Šangaju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter