0
Evropske lige

MILAN VILOTIĆ ŠVAJCARCIMA: Bombardovali su nas, a mi smo igrali fudbal – možda sam od prljavih bombi i dobio rak

Objavljeno: 08.05.18 u 14:55

U intervjuu za švajcarski list ‘Blik’, nekadašnji kapiten Crvene zvezde govorio je o jednom od najmračnijih perioda svog života.

To je svakako bolest, za koju uzrok vidi godinama ranije u NATO agresiji nad našom zemljom.

Milanu Vilotiću je 2010. godine dijagnostikovan rak na desnoj lopatici, koji je na sreću operacijom otklonjen, te se nakon pauze fudbaler vratio svom poslu. Doktori su ovu zloćudnu bolest ustanovili na rutinskom pregledu, a o tome je Vilotić govorio i Švajcarcima.

– Možda sam dobio rak zbog prljavih bombi koji su bacane na Srbiju tokom rata. Nivo radijacije je i dalje vrlo visok u mojoj zemlji, rekao je Milan Vilotić, pa potom nastavio o agresiji na Srbiju:

– Bomba je eksplodirala jedan kilometar od naše kuće. Jednog dana trebalo je da igramo (Čukarički) protiv Partizana u gostima. Majka mi je zabranila da idem zbog bombardovanja noć uoči toga. Rekao sam joj da moram da igram. Dva puta sam promenio autobus da bih stigao. Tokom utakmice bombe su padale u blizini. Život te nauči da budeš snažan. Šezdeset odsto ljudi sa kojima sam odrastao su postali kriminalci ili su se odali drogi. Fudbal pomaže da ostaneš normalan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter