0
Domaći fudbal

NENAD ČANAK: Ovaj poraz menja naš put ali nema odustajanja

Objavljeno: 07.05.18 u 22:50

Košarkaš Partizana večeras su pretrpeli prvi poraz u Superligi Srbije, pošto je od njih bila bolja ekipa FMP-a rezultatom 87:82.

Budući da su u prvoj utakmici koja je odigrana u dvorani „Aleksandar Nikolić“ crno-beli slavili sa četiri ponea razlike, „panteri“ su današnjim trijumfom u Železniku preuzeli prvo mesto u grupi B i ukoliko slave u preostalim mečevima, u nokaut fazu će ući kao prvoplasirani.

Trener ekipe Partizana Nenad Čanak ističe da je FMP večeras zaslužio pobedu, kojom će promeniti zamišljeni put njegovog tima ka cilju.

– Čestitam im na pobedi. Kada jedna ekipa ima 45 skokova, od čega 18 u napadu, a druga 27 i pri tome da samo četiri poena za 10 minuta, onda analiza nije potrebna. Ključ je možda bio i ofanzivni skok posle slobodnih bacanja što je neprihvatljivo. I pored svega toga smo imali šansu da smanjimo tu razliku, ali smo ponovo doneli neke loše odluke u napadu. Ono što odbranimo nismo uspeli da uhvatimo pod našim košem. Ovaj poraz nas baca na drugo mesto na tabeli, menja neki put od onoga koji smo želeli. Ne odustajemo, idemo težim putem, rekao je Čanak.

Uoči ovog meča trener crno-belih je istakao da će on otkriti u kakvom su skladu ambicije i mogućnosti njegovog tima, a predstavnike medija je nakon utakmice zanimalo šta ovaj poraz govori o igri Partizana.

– Deo koji je bio slab govori o našim slabostima. Deo koji je bio dobar to i kaže. FMP je u dva meča ukupno bio bolji za taj poen i to nas stavlja na drugu poziciju u grupi. Ne bavim se drugim rezultatima. FMP je tim koji je igrao ABA ligu i dobijao ozbiljne ekipe u regionalnom takmičenju, tako da ovo ne vidim kao neku senzaciju. Imali smo želju da pobedimo, nismo uspeli, oni su nas nadigrali i to je to, dodao je Čanak.

Centar crno-belih Đorđe Gagić istakao je da on i saigrači na početku nisu igrali kao tim, što je prouzrokovalo veliki zaostatak na poluvremenu.

– Nismo na početku igrali kao tim i to je bio glavni problem. Čim smo zaboravili naš ego počeli smo da igramo onako kao što jesmo. Prišli smo, imali priilku da pobedimo. Idemo dalje, treba da izvučemo pouke i da se spremimo za naredni meč. Ne viim nikakvu katastrofu ovde, loša stvar jeste poraz, ali je dobra što smo se skupili i uspeli da priđemo-, zaključio je Gagić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter