1
Košarka

FOTO: STARSPORT

SMENA JE I DALJE TEMA: Uli Henes uporedio Saleta Đorđevića i Žoze Murinja

Objavljeno: 06.05.18 u 13:52

Prvi čovek minhenskog Bajerna, Uli Henes, govorio je za nemačke medije o otkazu koji je uručen srpskom stručnjaku Aleksandru Đorđeviću.

Henes, koji je predsednik i fudbalskog i košarkaškog kluba Bajern, baš je u tom stilu i napravio paralelu kada je pričao o nedavnoj smeni trenera Aleksandra Đorđevića.

– Morate da budete sigurni da nemate superstara za trenera, već nekog ko će poistovetiti sa ljudima u klubu, igračima… Imate takav primer u fudbalu – Žoze Murinjo je superstar u Mančester junajtedu, ali on nije doneo uspeh klubu. Uvek je sve fokusirano na njega.

– Vreme kada se desila promena trenera nije važna. Klub može da uspe samo ako glavni ljudi rade dobro. Nešto slično se desilo u fudbalu sa Karlom Ančelotijem, dok u košarkaškoj sekciji nije viđeno dugo. Kada su svi zajedno bili za stolom, jednostavno nije funkcionisalo. Onda postoji samo jedna solucija, a to je da trener napusti klub – rekao je Henes.

Kasnije je na mesto Đorđevića stigao bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić i ekipa je zaista zaigrala mnogo bolje.

– To je bila odluka menadžmenta kluba i sportskog direktora Danijelea Baesija. Došli su do zaključka da su promene bile neizbežne kako se ne bi ugrozio uspeh ove sezone – rekao je Henes.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter