5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKI SKANDAL: FS Kosova zabranio Zvezdi gostovanje u Gračanici!

Objavljeno: 05.05.18 u 20:23

Politika je odavno u sportu, to je svima poznato, a novi primer jeste i zabrana Crvenoj zvezdi da gostuje u Gračanici gde već godinama organizuje humanitarne događaje.

Za sredu, 9. maj, zakazana je utakmica između Gračanice i Crvene zvezde koja se odigrava svake godine, a događaj je humanitarnog karaktera, i ovog puta sav prikupljen novac trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici za odeljenja pedijatrije u Gračanice.

Međutim, upravo je direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, objavio na RTS-u da je Priština zabranila održavanje tog meča.

– To je velika sramota onih koji ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezentacije, nego Crvene zvezde koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji saglasni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice – rekao je Đurić za RTS.

Oglasio se i Fadilj Vokri, generalni sekretar FS Kosova i istakao da bi održavanje tog meča uticao na sigurnost i samih igrača, ali i okupljenih ljudi u Gračanici.

Generalni sekretar fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri smatra da bi ta utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, kao i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović takođe je iznenađen ovim postupkom.

– Niko nije očekivao ovakav odgovor od Fudbalskog saveza Kosova i samog Fadilja Vokrija, s obzirom da je i sam sportista, odnosno fudbaler. Jedna humanitarna, revijalna utakmica koja bi pomogla našem porodilištu u Gračanici je odbijena, naš zahtev je odbijen, a razlog odbijanja nije opravdan i nikakve dokaze nismo dobili, koji bi potvrdili da su razlozi odbijanja rasistički ili politički povici koji nisu u skladu sa sportskim događajem – rekao je Popović.

0
0

5 Komentara

    • Манге, не прди, образ ти. Небитно је гдје је играо. Ствар је у томе шта ћемо ми Срби урадити! А урадићемо опет као и до сада – ништа! И појео вук магарца. Ал битно је да се ми чудимо, позивамо еу да реагује, ,,оштро осуђујемо” и друге празне флоскуле… ал је поента да ништа не радимо! Него још допустимо ону бруку са рукометом итд…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter