0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

ORILO SE ‘BOŽE PRAVDE’: Velika pobeda Dušana Borkovića u Francuskoj! (FOTO)

Objavljeno: 05.05.18 u 17:52

Fantastičan start srpskog automobiliste u TRC Evropa šampionatu – prva trka, pobeda i maksimalnih 30 bodova!

Nije ni bio predviđen da vozi ovog vikenda u Francuskoj. Dušan Borković je pre dva meseca doživeo naprsnuće noge, nije imao vremena da se na pravi način srodi sa svojim vozilom Hjundai i30, te ni njegov tim Target competition nije očekivao previše od njega.

A on im je doneo sve.

Pančevac je na stazi Pol Rikar u prvoj trci sezone najpre osvojio pol poziciju, a zatim i uspešno sačuvao prvo mesto u glavnoj trci, što mu je zajedno donelo maksimalnih 30 bodova (5+25).

Posle trke nije skrivao oduševljenje ni u izjavi za medije, a ni na Tviteru.

– Presrećan sam početkom sezone. Moram da priznam da sam bio uplašen jer nisam vozio još od Dubaija prošle sezone i da sam juče prvi put seo u nov auto. Odvezao sam savršen krug u kvalifikacijama, ali me brinuo start i potrošnja guma jer nisam dugo vozio Jokohame. Prvih par krugova nisam znao koliko mogu da budem agresivan, pa je Nađ, izvanredan vozač, uspeo da mi se približi. Međutim, od 4. kruga sam ušao u ritam i rutinski priveo trku kraju, uprkos problemima sa radio vezom i nemogućnošću da čujem savete iz boksa. Sutrašnju trku startujem kao 10, a pošto su svima usijane glave, cilj mi je da sačuvam auto od sudara i probijem se koliko je moguće napred, ne bih li osvojio još koji bod i završio vikend kao prvoplasirani u šampionatu. Hvala svim navijačima, sponzorima, mojoj Srbiji i mom Pančevu na podršci. Nadam se dobrim vestima u nastavku sezone – izjavio je Borković posle trke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter