0
Evropske lige

SEĆATE LI SE HAKANA ŠUKURA: Nekada čoveka koji je rešetao mreže, a sada majstora sa ajncerom u ruci!

Objavljeno: 04.05.18 u 22:05

Legendarni turski napadač Hakan Šukur prvi put je govorio za medije od kada je posle puča u Turskoj proglašen za presonu non-grata.

Hakan Šukur je sigurno najpoznatiji turski sportista u svetu, ali je zbog povezanosti sa politikom na kraju karijere morao da napusti Tursku. To je uradio godinu dana pre puča u Turskoj kada je pokušano svrgavanje sa vlasti Redžepa Tajipa Erdogana. Kasnije je Hakan Šukur optužen da radi protiv vlasti i zabranjen mu je povratak u zemlju. Sada radi u SAD i to kao kelner u jednom restoranu brze hrane.

– Većina kupaca ne prepoznaje zgodnog, dobro obučenog muškarca koji je u restoranu ‘Tuts’ kupio upotrebljene šolje i prljavo posuđe. Zašto bi? A što bi on tu radio? Ljudi koji su ulazili u radnju gledali su u veliki zid, gdje je napisan meni. Gosti su potom naručivali kafe i čajeve ili tradicionalni turski doručak. Za ručak, možda kobasice ili turske mesne okruglice – piše o Hakanu Šukuru ‘Nujork Tajms’.

On je govorio i o Turskoj, nada se jednog dana povratku.

– To je moja zemlja. Volim svoje ljude, iako je zbog kontrolisanih medija slika o meni izobličena. Možda ćemo posetiti Tursku u budućnosti – istakao je Šukur.

Legendarni napadač Galatasaraja je istakao da je mogao da ‘laže’, ali da to nije želeo da uradi.

– Ja bih živeo vrlo dobar život i postao ministar da sam pristao na takvu igru i da sam uradio ono što su tražili. Ali, evo sad prodajem kafu – zaključio je Šukur.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter