0
Košarka

NBA: Džo Ingls zatrpao koš Hjustona za veliki ‘brejk’ Jute! (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.18 u 09:30

Veliko iznenađenje videli smo u noći između srede i četvrtka jer je Juta Džez napravila ‘brejk’ i slavila trijumf u Hjustonu nad Roketsima rezultatom 116:108.

Igor Kokoškov noćas je promovisan u novom glavnog trenera Finiks Sansa, ali njegova zaduženja i dalje su vezana za Jutu Džez, gde je pomoćni trener, i sudeći po noćašnjoj partiji, sezona će za njega potrajati još neko vreme.

Jer ‘džezeri’ su odigrali fantastičan meč na vrućem parketu najboljeg tima Zapada, iskontrolisali maksimalno Džejmsa Hardena, pre svih, i tim disciplinom stigla već u prvom poluvremenu do 19 poena razlike.

Tada se probudila ‘brada’ i uspeo je da vrati Hjuston u igru do poluvremena, ali Juta u nastavku uspeva da odoli novim napadima ‘raketa’ i sasvim zasluženo su uspeli da trijumfuju na krilima maestralnog Džoa Inglsa.

Čovek koji u Evroligi nije mogao da pogodi ‘okean sa broda’, mučio se i u šutu i u prodoru, sada igra fantastičnu košarku i ruši takve timove kao što je Hjuston.

Sa 27 poena najzaslužniji je za trijumf, ali ne bi se smeo zaboraviti ni Donovan Mičel koji je imao 17 poena i pet uhvaćenih lopti, ali i čak 11 asistencija i dve ukradene lopte.

Aleks Burks ubacio je 17, Rudi Gober 15 poena uz 14 skokova, a ‘dabl-dabl’ imao je i Džej Krauder sa 15 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

U taboru Roketsa Harden je imao 32 poena i 11 asistencija, a Kris Pol 23 poena.

NBA plej-of:

Zapad, polufinale:

Golden Stejt Voriors – Nju Orleans Pelikans (2:0)
Hjuston Rokets – Juta Džez 108:116 (1:1)

Istok, polufinale:

Toronto Reptors – Klivlend Kavalirs (0:1)
Boston Seltiks – Filadelfija 76-ers (1:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter