7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ ODGOVORIO BOKANU: Pitanje šampiona rešavano po aerodromima, svlačionicama i javnim kućama, nisi video Tita nego Bartomeua

Objavljeno: 02.05.18 u 14:54

Bura nakon finalne serije ABA lige se i dalje ne stišava, iako je prošlo više od dve nedelje od njenog završetka.

Nakon četvrte utakmice finalne serije odigrane u dvorani „Morača“ počele su međusobne prozivke čelnika dva kluba, a danas je prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović replicirao predsedniku Budućnsti, koji mu je nedavno poručio da ne ume ljudski da pihvati porauz.

Čović ocenio je da su iznošenje neistina Dragana Bokana dostiglo svoj vrhunac, neumesnim i neargumentovanim odgovorom i lokalnim medijima

– Da li „nošen gasom“ ili lažnim osećajem veličine, priznajem, očekivao sam više nakon dvodnevnog razmišljanja u koje se upustio DB. Međutim, nigde argumenata, ili stava nekoga ko vlada „materijom“. Na kraju, samo gomila poštapalica i floskula – kazao je Čović za portal „Borba“.

– Veruje da se i javnost u regionu, “za čiju se košarku tako „brine“ ovaj neuki čovek sa meteorskim usponom u lokalnoj hijerarhiji, lepo zabavlja, ali sam naučen tako, a i ovlašćen od strane predsedništva kluba, kao prvi čovek, ali i lično pomenut od strane DB više puta, da nekome takvog „renomea“ koji uz to i obmanjuje javnost – ne mogu i neću da prećutim.

– Dok sam se ja bavio košarkom na ovaj ili onaj način, kao igrač, predsednik klubova, nacionalnog saveza i to nekada zajedničke države, koji iza sebe ima plejadu reprezentativaca, tri hale, juniorske prvake Evrolige, itd… ti si stvarao nadimke „magacioner“ ili „piljar“. Dobio si ih u svojoj sredini, nisam ih ja izmislio. O tome ko živi za košarku ili od nje, ne bih dalje, jer ne zaslužuje(š) komentar. Verujem da su ti donedavno objašnjavali šta su „tri sekunde u reketu“ , silazna putanja, ko igra koju poziciju, zašto neko mora van igre sa pet ličnih grešaka itd… Zato ne znam, i nadovezao bi se na floskulu „da ćete se boriti za razvoj košarke u regionu“ zašto si „razvijajući košarku“ u regionu napravio „doček“ sudijama već na aerodromu, zašto ste iste „posetili“ i u svlačionici na poluvremenu treće utakmice, zašto ste angažovali i držite još od 2010.godine pojedince (sudije) u šaci raznim prostitutkama, i sve ono što već dobro znaš da ste radili, ali vam savest nije mirna – najprije da svi ti marifetluci ne dođu do Evrolige – rekao je Čović.

On takođe dodaje da + da DB nema razloga da se boji NČ, “nisam ja taj koji bi Vam kao predsednik KK Crvena zvezda uzimao ili oduzimao učešće u Evroligi”.

– Ovo nije sramota kluba koji predstavljam, ni moja lično, već tvoja. Kao i nerazumevanje da jedna ličnost nije klub. Crvena zvezda će biti velika i kada ne budem bio predsednik tog kluba. Međutim, tvoja sramota je još veća jer se time hvališ, pa je to očigledno stiglo i do nekoga, kome se baš ne sviđaju metode kojim ste došli od „uspeha“. Ne bih baš i da mi ti objašnjavaš kakva su pravila Evrolige, verujem da je put u Barselonu bio istinska inspiracija, od prvog ulaska u sedište „Evrolige“ preko rečenice „dobrodošli“ do sastanka sa prvim čovekom Evrolige. Nisi video Tita, video si Đordija Bertomeua! – kaže Čović i nadovezuje se:

– Žao mi je DB, ne raspravljaš se ti samnom, već si uveo u sukob dva kluba. Cena vašeg „uspeha“ je prevelika za košarku u regionu i to ćeš tek videti. Isuviše sam prošao u košarci da me „boli“ neki poraz. Smeta mi nepravda i činjenice da se ova finalna serija rešavala po aerodromima, kafanama, sudijskim svlačionicama i javnim kućama. Shvatićeš za jedno 20 godina, ako ostaneš u košarci, jer kako reče „ti za nju živiš“. Pošto bi i time da se bavite, i to radite već neko vreme, tj. kadrovišete i rušite po Beogradu ovu upravu KK Crvena zvezda preko raznih mešetara i „satelita“, i za to znamo, onda moramo i da posmatramo sve „pohvale“ Crvenoj zvezdi kao velikom klubu – kao krajnje licemerne i lažne. Mi znamo da smo veliki klub, kao što znamo i da nam budžet nije mnogo veći od Vašeg, ali nemamo niti revolveraše, ekipe za pritisak sa dugim i kratkim cijevima, i javne kuće gde bi prvo „nameštali“ a onda i namirivali pojedine sudije – poručuje Čović.

On takođe ističe da će javnosti tek biti razjađnjena razmera „prevare“ u Podgorici.

Da sam se lično oglašavao imenom i prezimenom, i odgovarao na ove gluposti i neistine, bili bi neuporedivo gori. Od tvog košarkaškog „opismenjavanja“ na prvom sastanku nove ABA lige, pa nadalje… Zato vas na kraju ispred kluba koji predstavljam, molimo da prestanete da zamajavate i zvezdašku i celokupnu košarkašku javnost u Srbiji, jer je ovde svima jasno šta se dešavalo u Podgorici. Ako nekome nije jasna razmjera ove prevare, tek će biti. To je naša obaveza na prvom mestu prema milionskoj armiji zvezdinih navijača, za početak – zaključio je Čović.

0
0

7 Komentara

  1. Uvjek je neko ukrao oteo gepekovao sudije sad ih gotivio u javnim kucama pruzi ruku i priznaj dobili ste nas pet puta u sest utakmica bolji ste srecno u e.l ali ne to je coki stvarno si jedan i ne znam ko ovo moze progutati

    0
    0
    Odgovori
  2. Dosta bre više ,nemaš pojma .Ti si prvi zamutio sa Aba ligom i zajebao srpsku košarku.Prvi si bio da se ona oformi.Ostavi nam ZVEZDU na miru.to nije tvoj klub već nas DELIJA.

    0
    0
    Odgovori
  3. Sve se vraća, sve se kad tad placa. Nadam se da ce jednom i državni organi shvatiti ko si i šta si bio i cime se sve bavio

    0
    0
    Odgovori
  4. DULO, DULO … SPASAVAJ NAS OVE BRUKE I SRAMOTE … kad se vide sportski radnici u i oko zvezde, partizana … po savezima i ministarstvu sporta … spasa nam nema u narednih godinu-dve … UPROPASTICE SVE … perjanice medju njima su pre svih: covic, terza, kokeza … naravno vucela, vizura … za nabrajanje ih je puno … bas nikog postenog pravog sportskog ASA-DIVA medju njima, setiti se ovom momenta NE mogu.

    0
    0
    Odgovori
  5. Ne zna covic sta ce od muke,on nikada nece preboleti ne igranje evro lige,zato se sada i hvata u kostac sa bokanom,ne moze jednostavno da poveruje sta ga je snaslo!!!!

    0
    0
    Odgovori
  6. Bolje ti Čoviću napravi bolju ekipu za sledeću sezonu odreši kesu i dovedi prave igrače a onda ih j..i na svakoj utakmici mnogo ovako laprdaš

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter