0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan se baš namučio protiv Metalca, ali je i dalje maksimalan! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.18 u 20:15

Košarkaši Partizana upisali su i petu pobedu iz isto toliko utakmica košarkaške Superlige, ovog puta protiv Metalca u Beogradu rezultatom 91:79.

Partizan je u prve četiri runde bio siguran i igrao onoliko koliko mu je bilo potrebno. Trener Nenad Čanak nije bio najzadovoljniji, ali pobede su se nizale, neke i prilično ubedljivom razlikom.

Međutim, današnjim prvim poluvremenom, ali i trećom deonicom, nikako neće biti zadovoljan, jer da nije bilo odlične poslednje četvrtine, možda bismo u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ videli i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Superlige. Makar kada se radi o grupi B, uzeći u obzir pobedu Borca nad Crvenom zvezdom u Čačku u grupi A.

Partizan je u prvom delu šutirao prilično loše i dosta se mučio sa distance, ali je imao kakvu-takvu prednost, koju je održavao dobrom unutrašnjom igrom i sa nekoliko lakših poena iz tranzicije.

(Izvor: youtube / Partizan Video Materijal)

Međutim, kako je počela treća četvrtine, tako je Partizan počeo da poklanja lopte Valjevčanima, a oni su to obilato koristili i stizali do prelakih poena, pa su i finišu trećeg kvartala i poveli sa dve ukradene lopte i lakim poenima u dva vezana napada.

(Izvor: youtube / BALKAN HIGHLIGHTS)

I ko zna šta bi bilo da nije bilo buđenja ‘parnog valjka’ pred malobrojnim Grobarima u ‘Pioniru’ koji su i pored praznika i čuvenog ‘roštiljanja’ došli u dvoranu.

Tim Nenada Čanka potpuno je pritegao odbranu, ali i počeo da pogađa šuteve sa distance, pa je vrlo vratio prednost na svoju stranu, a onda i došao do najubedljivijeg vođstva. To je sve na kraju dovelo do trijumfa od 12 poena viška, a trenera će vrlo verovatno samo pobeda i zadovoljiti, ne i igra tokom većeg dela meča.

Meč viner je bio Najdžel Vilijams-Gos koji je pokrenuo svoj tim i uz ludu trojku Mihajla Andrića za 80:72 prelomio utakmicu.

Partizan – Metalac 91:79
Dvorana Pionir

PARTIZAN: Si, Gagić, Vilijams Gos, Marinković, Pecarski, Jovanović, Čakarević, Von, Andrić, Brajma, Šalić, Aranitović

METALAC: Vasić, Mikulić, Đukanović, Zekavičić, Nerandžić, Marojević, Čolović, Turbić, Đekić, Kaplanović, Matić, Pavlović

Rezultati 5. kola:

Grupa A

ponedeljak

Tamiš – Zvezda 86:87
Borac – Mladost 96:63
Zlatibor – Mega u toku

Tabela: Borac 5-0, Zvezda 4-1, Tamiš 2-3, Mega 1-3, Mladost 2-3, Zlatibor 1-3

Grupa B

utorak

Vršac – FMP 89:102
Partizan – Metalac 91:79
20.00 Dinamik – Vojvodina

Tabela: Partizan 5-0, FMP 4-1, Dinamik 2-2, Vršac 2-3, Vojvodina 1-3, Metalac 0-5.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter