0
Auto Moto

MAKS VERSTAPEN: U dobrim sam odnosima sa Rikardom

Objavljeno: 01.05.18 u 19:40

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je u dobrim odnosima sa klupskim kolegom Danijelom Rikardom i pored sudara u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Tokom trke u Bakuu, u nedelju, Rikardo je pokušavajući da ga obidje, otpozadi udario u zadnji deo Verstapenovog bolida i obojica su završili trku. Vozači Red Bula su u tom trenutku držali četvrto i peto mesto i imali su velike šanse za visok plasman.

Čelnici ekipe naveli su da su Rikardo i Verstapen podjednako krivi i da će se obojica izviniti zaposlenima u fabrici u Milton Kinsu pre naredne trke u Španiji.

– Razgovarali smo. Danijel i ja smo skroz u redu. Obojica znamo da, ono što se dogodilo, nije dobro za ekipu. Već smo imali žestoke bitke i sve je bilo u redu. Ovo je bilo žestoko, ali pošteno. Izvinićemo se ljudima u fabrici – rekao je Verstapen, preneo je Auto Sport.

Holandski vozač rekao je da ekipa mora da ostane pozitivna, pošto ima dobre šanse u narednoj trci u šampionatu, 13. maja u Barseloni.

– Mnogo toga smo nadogradili na bolidu, sve izgleda zaista dobro – dodao je Verstapen.

Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton se svojevremeno nije dobro slagao sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom, a upitan da povuče paralele izmedju te situacije sa situacijom u Red Bulu, Verstapen je odgovorio: „Ne, ne“.

– Dugo smo razgovarali posle sudara. Obojica smo razočarani. Mislim da to (sudar) neće promeniti naš odnos – naveo je Verstapen i dodao da obojica shvataju da je neprihvatljivo ono što se dogodilo u Arerbejdžanu.

– Za ekipu je loše što smo izgubili bodove. U timu nema mesta za sudar sa klupskim kolegom i tako nešto ne bi trebalo da nam se dogadja. Sudari se dogadjaju, ali ne sa klupskim kolegom – rekao je on.

Čelnici Red Bula saopštili su da ne žele da uvedu timske naredbe, a Verstapen je rekao da je strahovao od mogućeg postupka ekipe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter