5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DRAGAN TODORIĆ: Nije samo država davala, ova dva čoveka su ulagala svoj novac u Partizan!

Objavljeno: 01.05.18 u 17:45

Funkcioner Partizana Dragan Todorić govorio je o stanju u klubu i tome kako su nastali ogromni dugovi, kao i odnosu sa Duškom Vujoševićem.

Dragan Todorić je u intervjuu za ‘Informer’ istakao da je Partizan bio pred bankrotom, a da je za sve krivo nedomaćinsko ponašanje.

– Razlozi za finansijske probleme Partizana su veoma prosti. Mi smo godinama trošili više nego što smo zarađivali. Davali smo košarkašima ugovore koje nismo mogli da ispoštujemo i zato smo izgubili poverenje kod igrača i menadžera. Ovo je praktično državni klub, pa nam je ranije uvek neko pomagao, razne državne firme. To je tako funkcionisalo do 2000. godine. Posle toga sve se promenilo – rekao je Dragan Todorić.

On je istakao da nije samo država davala novac Partizanu, da su privatan kapital donosile legende kluba poput Predraga Danilovića i Vlade Divac.

Vlade Divac i Predrag Danilović su dosta svog novca davali u klub i to nam je bilo dovoljno da budemo na nuli ili slabijem minusu, uz prodaju igrača. Samo što to nije trajalo doveka. Od 2011. godine ušli smo u velike dugove. Nismo više imali novca, a ponašali smo kao što smo navikli. S druge strane, nismo više prodavali ni igrače, pa nismo imali nikakvu zaradu. Takođe, došlo je i do problema sa javnim preduzećima, pošto u jednom trenutku i komunikacija sa državnim vrhom nije bila kako treba.

Funkcioner Partizana je otkrio i koji je to momenat obeležio početak propasti crno-belih.

– Za mene je to utakmica sa Cedevitom u Areni 2014. i trojka Nolana Smita u poslednjoj sekundi. Poraz na toj utakmici nas je doveo u veoma težak položaj. Da smo slavili u tom meču, možda bismo imali šansu da se izvučemo. To je nešto što pokušavam da zaboravim.

Dragan Todorić je govorio i o bivšem treneru i saradniku Dušku Vujoševiću.

– Ja Vujoševiću želim sve najbolje i neka bude živ i zdrav još sto godina. To je sve što imam da kažem o njemu.

Za kraj je popularni ‘Toša’ govorio o mogućnosti da se Partizan ove sezone okiti titulom prvaka posle osvajanja Kupa u Nišu.

– Prve mečeve nismo odigrali najbolje, ali nadam se da ćemo podići formu. Da li će to biti dovoljno da budemo prvaci, to već ne znam. Verujem da će i Zvezda biti veoma motivisana, posebno jer nisu osvojili ni ABA ligu ni Kup. Smatram da su oni i dalje u prednosti.

0
0

5 Komentara

  1. Ne budite glupi, pogotovu ti Milane. Covek je rekao DRZAVNI KLUB, a ne drzanvi projekat. Svi klubovi u srbiji su drzvani, zato sto svim klubovima u Srbiji pomaze drzava Srbija, jer u Srbiji nemas klub koji je privatizovan. Samo sto drzava nekim klubovima pomaze vise, a nekim manje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter