0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VESELINOVIĆ NAKON POBEDE NAD PARTIZANOM: Poslali smo poruku tribinama

Objavljeno: 29.04.18 u 22:28

Fudbaleri Vojvodine slavili su na svom stadionu protiv Partizana rezultatom 2:1, u utakmici 4. kola plej-ofa Superlige.

Nakon pobede protiv velikog rivala trener novosadskog tima, Aleksandar Veselinović, imao je puno razloga zadovoljstvo iako ovaj susret nije imao neki rezultatski značaj za njegov tim. On se zahvalio svojim igračima, ali i publici koja im je danas pružila veliku podršku.

– Pre svega, čestitao bih svim akterima ove utakmice, koja je bila veoma kvalitetna, interesantna i prava prvenstvena. Da ima više ovakvih mečeva, stanje u srpskom fudbalu bi bilo mnogo lepše. Veliko hvala našim momcima na energiji, duhu i mentalnoj snazi koju su pokazali. Posle teške i turbulentne sezone, posebno za igrače, veliko mi je zadovoljstvo što su večeras svojom energijom i duhom poslali poruku tribinama i istovremeno od navijača dobili povratnu reakciju, jer to je nešto što je potrebno ovoj ekipi-, rekao je Veselinović i nadovezao se.

-Za ove tri nedelje, upoznao sam se sa tim kako razmišljaju sve strukture kluba i znam da se sve radi planski, a ova pobeda je plod upravo planskog rada. Na prethodna tri meča, periodično smo igrali onako kako treba da igra Vojvodina, ali nas rezultat nije poslužio, što večeras nije bio slučaj protiv odlične ekipe Partizana. Međutim, mislim da bismo svi upali u zamku ukoliko bismo pravili euforiju zbog ove pobede, iako je, zbog rivaliteta između dva kluba, svaka pobeda Vojvodine nad Partizanom velika. Ovo treba samo da nam bude podstrek da zajednički nastavimo u istom pravcu i zamajac za ono što Vojvodina treba da bude-, rekao je Veselinović i poželeo Partizanu puno sreće u narednom periodu.

-Fudbalskom klubu Partizan želim mnogo uspeha u narednom periodu i da ostvare sve svoje ambicije u svim takmičenjima, a nama da se odmorimo, a potom, kao ozbiljan klub i tim, svakom narednom meču priđemo ozbiljno i vidimo koliko ćemo biti uspešni, jer treba da budemo odgovorni prema sebi i dresu Vojvodine – kaže Veselinović.

Na večerašnjem meču, umesto standardnog Ivana Lakićevića, na poziciji desnog beka igrao je Milan Lazarević.

– U najavi utakmice, rekli smo da je klub ušao u plansku pripremu za sledeću sezonu i procenili smo da su igrači koji su bili na terenu oni koji su mogli da odgovore izazovu igranja protiv tima kvaliteta Partizana – ističe Veselinović.

Večerašnjom pobedom, Vojvodina je prekinula mini-seriju od tri uzastopna poraza.

– Nisam prorok koji može da predvidi budućnost, ali ono što sigurno znam jeste to da nijedan klub ne sme da zavisi od jedne pobede ili poraza. Posle mnogo godina, Vojvodina neće igrati Evropu i nalazimo se na osmoj poziciji, što nije svojstveno ovom klubu i nije realno za srpski fudbal. Međutim, treba da verujemo u ono što radimo i imamo jasnu ideju o tome kuda hoćemo da idemo. Vojvodina prvenstveno mora da gaji kulturu i autoritet igre, odnosno da vrati sinergiju između tribina, gradskih struktura i ekipe – rekao je Veselinović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Radničkog u Nišu, a taj meč igraće se u subotu, sa početkom u 18 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter