1
Fudbal

VELIKA ODLUKA: Mondijal se bliži, a Tramp javno upozorava – čuvajte se ako niste na našoj strani! (FOTO)

Objavljeno: 27.04.18 u 18:16

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je zvaničnu kandidaturu te zemlje sa Kanadom i Meksikom za organizaciju Svetskog fudbalskog prvenstva 2026. godine.

I ne samo to, već je prvi čovek ‘bele kuće’ najavio da bi bilo sramota da ga saveznici ne podrže, a čak im i najavio mere ‘kazne’ ukoliko ne stanu uz njih.

Jer, najveći protivkandidat za organizaciju Mondijala Maroko, koji ima podršku velikog broja zemalja, pa i Francuske, sa čijim predsednikom Makronom se pre par dana Tramp sastao.

Odluka će biti doneta 13. juna u Moskvi (ni to se Trampu neće dopasti), a pritisci rastu. Najveći je izvršio upravo predsednik Amerike objavom na Tviteru.

– Sjedinjene Države su napravile jaku kandidaturu sa Kanadom i Meksikom za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine. Bila bi šteta da zemlje koje uvek podržavamo lobiraju protiv kandidature Sjedinjenih Država. Zašto bismo podržavali te države ako one ne podržavaju nas, uključujući i podršku u Ujedinjenim nacijama – poručio je Tramp putem Tvitera.

Ove godine Mondijal se održava u Rusiji, bez kog je SAD volšebno ostala porazom od Trinidada i Tobaga, a 2022. godine će organizator biti Katar.

0
0

1 Komentara

  1. Ako bude tajno glasanje, izvisice!
    Mislim da je graskasto su prikljucili i Meksiko u kandidaturu jer bi to bio treci put da oni organizuju SP.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter