0
Ostali sportovi

FOTO: HOTSPORT

MEGDAN 3: Stoimenov morao da preda, Republika Srpska puna pojaseva! (FOTO)

Objavljeno: 27.04.18 u 14:57

Sinoć je u velikom Spensu održan treći događaj organizacije Megdan.

Sam događaj obeležio je ‘Megdan saveznika’, odnosno dueli srpskih i ruskih boraca.

Pobeda je pripala Srbiji, a jedini Rus koji je slavio član je srpskog kluba, Car Dušan Silni. Reč je o Abduli Puladovu koji je porazio Marka Gucua.

Gregorž Sivi je na startu porazio Mariniku Beženarua iz Rumunije koji je bio favorit, ali samo na papiru pošto je u ringu dominirao Poljak. Potom je Nemanja Milaković porazio Aleksandra Jankovića polugom, nakon čega je usledio jedan veoma zanimljiv meč.

Borili su se Šota Gvasalija i Aslan Ismailov, a pobeda je sudijskom odlukom pripala Gruzijcu Gvasiliji. Jedna od diskutabilnih odluka sinoć, što je primetila i publika u Spensu pa je potom usledilo veliko negodovanje.

To je bila poslednja borba pred ‘Megdan saveznika’, a kao što smo rekli, Rusi su preko Puladova počeli pobedom. Potom je u meču za K1 pojas teškaša pobedio Viktor Vasić nad Danilom Šatalovim.

Drugu pobedu Srbiji doneo je Nikola Todorović, jedan od najboljih domaćih K1 boraca koji je porazio Surika Magakjana.

Posle godinu dana van ringa nakon teške povrede, pobedom se vratio i pojas odbranio Aleksandar Džoker Ilić pobedom na Mihalilom Rebelom. Ilić je bio veliki favorit protiv borca koji gotovo da i nema MMA iskustvo.

Denis Marjanović je takođe doneo bod Srbiji za sigurnu pobedu, pobedivši Aleksandra Šuljaka kojem je već početkom borbe pukla arkada koja mu je pravila probleme sve do kraja meča.

Veliku podršku u Spensu imao je Čedo TDI Pantić koji je doslovce doveo svoje navijače iz Modriče i većih gradova Republike Srpske, što se moglo primetiti. Silno motivisan, Pantić je dominirao protiv Nišlije Novaka Radulovića i revanširao mu se za raniji poraz.

Budući UFC borac, Samat Emilbekov je upisao novu pobedu na Megdanu, tek nakon što su mu organizatori jedva pronašli rivala od domaćih boraca. Reč je o Ivanu Sakiću koji je imao hrabrosti, što je pokazao i u ringu, ali je kvalitet ipak na strani Kirgistanca.

Poslednje dve borbe večeri su naravno privukle najveću pažnju. Vaso Bakočević je na iskustvo savladao Živka Stoimenova koji toliko nije bio ravnopravan rival, da bukvalno nije uputio nijedan udarac crnogorskom borcu, a potom i predao nakon druge runde.

Meč večeri pripao je Milošu Janičiću što je jedno od najvećih iznenađenja događaja. On je nokautirao Marka Radakovića u trećoj rundi, ali je reč o borbi u kojoj je srpski borac porazio samog sebe. Naime Radaković je u kratkom periodu odradio tri borbe, bio dominantan prve dve runde u kojima je pobeđivao, ali se potom desilo nešto nedopustio. Bio je očigledan umor kod Radakovića koji doslovce nije mogao da se bori u finišu iako je bio na korak od pobede. To je iskoristio gotovo grogirani Janičić i napravio svoju prvu ozbiljniju pobedu u karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter