0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Zvezda će morati da popuni sve linije tima, evo i svih kandidata… (ANKETA)

Objavljeno: 27.04.18 u 19:22

Iako je matematički Zvezdi potrebno još tri boda za šampionsku titulu, javnost je pehar namenjen šampionu Srbije već preselila u ‘Ljutice Bogdana’ i sada se pravi plan za napad na Ligu šampiona.

Da bi se san o Ligi šampiona ostvario potrebno je ne samo znanja, već i mnogo sreće. Pre svega pokušati ne promeniti mnogo tim koji je ove sezone igrao šesnaestinu finala Lige Evrope, tačnije pojačati ga. Ipak, odlasci su neminovni…

GOLMANI

Na prvi pogled čini se da je to najbezbrižnija pozicija u Zvezdi. ‘Jedinica’ verovatno jeste, kako stoje stvari nosiće je Milan Borjan. Sjajnom čuvaru mreže ugovor ističe tek za godinu dana i dok je on na golu Delije mogu mirno da spavaju. Ipak, neizvesnost je oko njegovih zamena. Damir Kahriman sigurno napušta klub, jer mu ističe ugovor. Nemanja Supić je ove sezone bio prva zamena, njemu takođe ističe ugovor, ima 36 godina i pitanje je hoće li doći do novog dogovora. Svakoj ekipi je potreban jedan iskusni čuvar mreže kao zamena, a treće mesto bi mogao da popuni neko iz omladinskog pogona.

ODBRANA

Kako stvari za sada stoje, poslednja linija će sigurno promeniti svoj izgled. Razlog je Damjan Le Talek kome ističe ugovor, a još nije siguran šta dalje, bliži je odlasku iz Beograda. Na ceni je Vujadin Savić, mada generalni direktor Zvezdan Terzić odbacuje mogućnost prodaje do kraja evropskih kvalfikacija. Filip Stojković i Milan Rodić bi trebalo da ostanu, bar do septembra. Kao zamene su tu Marko Gobeljić i Stefan Hajdin, a za mesto štopera boriće se Srđan Babić. Ostaje pitanje šta će biti sa Abrahamom Frimpongom.

FOTO: STARSPORT

Takođe, već se traže pojačanja, tačnije zamena za Damjana Le Taleka. Do sada su isplivala tri imena Nemanja Milunović, Vukašin Jovanović i Stefan Mitrović. Takođe, spominje se i desni bek Milan Gajić.

VEZNI RED

Biće uprava Crvene zvezde na velikim mukama da zadrži dva ključna igrača u vezi, ali i dovede ono što fali, a reč je o plejmejkeru. Za sada je sigurno da klub napušta Mičel Donald kome ističe ugovor i neće biti produžen. Posao bi mogle da otežaju ponude iz inostranstva za dva momka koja su ‘pokidala’ sezonu i ispostavila se kao fenomenalna pojačanja Branko Jovičić i Nenad Krstičić. Interesovanje postoji i kod imena mladog Uroša Račića, a kapiten Nenad Milijaš još uvek nije doneo odluku hoće li u penziju ili još godinu dana na teren.

Pojačanja su već u fokusu, ‘bomba’ bi mogao da bude Giljerme o kome je HotSport danas pisao, ali tu je i Dejan Meleg koji se navodno već sve dogovorio sa crveno-belima. Jedna od opcija je Danijel Aleksić, koji se čekao zimus na stadionu ‘Rajko Mitić’, ali su Švajcarci tada zatezali, a potom nekada vunderkinda poslali na klupu. Prate se još Aleksandar Ignjovski i Mirko Ivanić, mada je crnogorski reprezentativac nerealna misija.

KRILA

Tu je definitivno Zvezda najopasnija. Nemanja Radonjić jeste interesantan klubovima u Evropi, ali brzonogo krilo sigurno neće ići bar do kraja kvalfikacija za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Mnogo nade se sada polaže i u sve boljeg mladog Luku Adžića, koji bi uskoro mogao da stavi potpis na novi ugovor. Muhamed Ben može da pokrije obe pozicije uz aut liniju, a tu su još Slavoljub Srnić i Nemanja Milić, koji su bliži prodaji, neog ostanku.

FOTO: STARSPORT

Uprava Crvene zvezde je i ovde ‘pikirala’ dva pojačanja, jedno je ‘zimska želja’ Milan Jevtović, a drugo Aleksandar Čavrić, trenutno član Slovana.

NAPAD

Crvena zvezda je na ovoj poziciji zimus ostala samo na Aleksandru Pešiću i mladom Dejanu Joveljiću. Jasno je da jedno ili čak dva pojačanja stižu u junu i julu. Kandidata je mnogo, mada pitanje je šta je realno.

Jedna od želja je Nemanja Nikolić, napadač Spartaka, takođe govori se o zaboravljenom igraču Lacija Filipu Đorđeviću (ima ponude iz Francuske prim. aut) i Andriji Pavloviću iz Kopenhagena. Takođe, sa pozajmice se vraća drugi strelac lige Milan Pavkov, mada teško da će posle dva prelazna roka Vladan Milojević odlučiti da računa na njega.

Opasnost po crveno-belo bi mogla da bude prodaja Aleksandra Pešića, onda bi pored već potrebnog ‘bekap’ napadača, zafalio prvi golgeter tima.

Gde su Zvezdi trenutno najpotrebnija pojačanja?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter