0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Upalila se ruka Šveda, ali CSKA ide u Beograd – zapisnički sto ukrao poene za pobedu Dženkinsu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.18 u 21:14

Košarkaši CSKA čekirali su treću kartu za ‘fajnal-for’ Evrolige pobedom od 3:1 u četvrtfinalnoj seriji protiv Himkija.

Moskovski klub je opravdao ulogu favorita koju mu je donelo prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige, ali ga je dobro poznati rival iz VTB lige dobro namučio i večeras u četvrtom meču serije.

CSKA je uspeo da slavi sa 89:88, a na kraju su sitnice odlučile da ‘armija’ obezbedi mesto na završnom turniru u Beogradu.

Imao je ruski šampion veliku prednost od čak 17 poena u jednom momentu, ali je tim Dimitrisa Itudisa potpuno posustao u drugom poluvremenu, kao da su već videli sebe u Beogradu.

Tada se probudio Aleksej Šved i počeo da rešeta mrežicu gostiju, da bi na kraju pogodio daleku trojku za ‘plus dva’ Himkija. Ipak, u penal završnici Itudis se odlučio da faulira Andersona, a on je promašio jedno od dva bacanja i Higins je ubacio ‘flouter’ za 89:88.

Kako je do kraja ostalo još pet sekundi, domaći su odmah krenuli u kontru i sekund pre kraja poentirao je Čarls Dženkins, ali su sudije prekinule akciju zbog greške zapisničkog stola što je skandalozna odluka!

Uzalud je protestvovala cela dvorana, posebno Jorgos Barcokas, trener Himkija, ali nije vredelo. U drugom pokušaju, CSKA se odbranio i otišao na završni turnir.

Najbolji kod Armejaca bili su Kori Higins sa 20, Andrej Voroncevič sa 15 i Serhio Rodrigez sa 14 poena. Aleksej Šved dao je 36 poena, Džejms Anderson dodao je 10, a Stefan Marković devet poena. Dženkins je ubacio pet za Himki, a Leo Vesterman šest za CSKA.

Evroliga, četvrfinale plej-ofa:

Četvrtak

Žalgiris – Olimpijakos 101:91 (3:1)
Baskonija – Fenerbahče 83:92 (1:3)

Petak

Himki – CSKA Moskva 88:89 (1:3)
21.00 Real Madrid – Panatinaikos (2:1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter