0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Bila je ovo teška serija za nas, čestitam mom prijatelju Šarasu

Objavljeno: 27.04.18 u 09:22

Srpski stučnjak Željko Oradović sinoć je po četvrti put uzastopno odveo Fenerbahče na završni turnit Evrolige, koji će se ovoga puta održati u Beogradu.

Istanbulski tim slavio je u četvrom meču četvrtfinalne serije, na gostovanju ekipi Baskonije sa 92:83 i ukupnim rezultatom 3:1 obezbedio plasman na fajna-for u našoj prestonici, gde će braniti titulu osvojenu na domaćem terenu.

-Napravili smo temeljnu analizu i pokušali da se dobro spremimo. Mislim da smo na obe strane terena odigrali odlično. Imali smo protok lopte, igrali smo dobru odbranu, vodili smo sve vreme i kontrolisali utakmicu. Vrlo sam srećan zbog reakcije mojih igrača- rekao je Obradović, koji je istakao da je iza njegovog tima teška četvrtfinalna serija:

-Imaju mnogo kvaliteta i znaju šta rade u svakom trenutku. Na početku sezone su mnogi pričali da imaju dobre izglede da odu na Fajnal for, ja sam mislio isto. Bila je ovo teška serija za nas, ali mislim da smo zaslužili da prođemo-, rekao je naš stručnjak.

Željko Obradović nije propustio ni priliku da na vlelikom uspehu čestita i svom bivšem učeniku Šarunasu Jasikevičiusu, koji je sa Žalgirisom takođe obezbedio plasman među četiri najbolja tima. Fenerbahče će se 18. maja u „Bogradskoj areni“ sastati upravo sa litvanskim timom.

-Čestitam Žalgirisu. Šaras je moj vrlo dobar prijatelj i uradio je fantastičan posao. Niko nije očekivao da će ući među četiri ekipe, ali kada uspostaviš dobru hemiju sa igračima i kada dobro radiš svoj posao, možeš da postigneš sve-, zaključio je o+popularni Žoc.

Fajnal-for u Beogradu biće 17. u kaijeri Željka Obradovića, koji je do sada trofej Evrolige dizao rekordnih devet puta (Partizan, Huventud, Real Madrid, PAO X5, Fenerbahče).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter