0
U pripremi

POČINJE TRKA ZA DOMAĆINSTVO: Dobili smo prvog kandidata za organizaciju EURA 2024.

Objavljeno: 24.04.18 u 20:20

U momentima kada se polako bližimo početku Svetskog prvenstva u Rusiji, polako počinje borba za dobijanje domaćinstva za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Prva zemlja koja je podnela kandidaturu da ugosti najbolje reprezentacije „starog kontinenta“ jeste Nemačka, koja je predala svu potrebnu dokumentaciju i za sada nema konkurenciju.

Ipak uskoro se očekuje da isto uradi i Turska, koja će prema nekim ranijim najavama biti jedini protivkandidat Nemcima u pokušaju da se domognu domaćinstva kontinentalnog šampionata.

Nemačka je do sada samo jednom organizovala Evropsko prvenstvo i to 1988. godine, ali je tada učestvovalo svega ostam zemalja naspram današnjih 24. Poslednje veliko takmičenje koje je održano u ovoj zemlji jeste Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Podsećamo poslednji šampionat „starog kontinenta “ održan je u Francuskoj, dok će naredni 2020. godine biti održan u čak 12 zemalja širom Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter