3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS: Borčeva lekcija Zvezdi, novi težak udarac za šampiona!

Objavljeno: 24.04.18 u 20:09

Košarkaši Borca iz Čačka savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 70:63 u meču 3. kola Superlige u košarci.

Zvezda je meč otvorila trojkom Feldina, sa druge strane Dimić je uzvratio, a Balaban sa jedne, te Janković sa druge strane doneli su 10:10, posle čega je usledila serija Borca. Košem Dimića posle promašene trojke Feldina i faula Lazića, a odličnu seriju nastavio je i košem uz još jedan faul Zvezde, pa su Čačani otišli u sedmom minutu meča na 15:10.

Nastavio je Dimić da teroriše Zvezdu pogotkom za 17:15, a Marinović je trojkom doveo svoju ekipu na novih pet poena viška, 20:15, a na prvi odmor Borac je otišao sa 23:17 posle trojke Todorovića.

Nije mogla Zvezda da pogodi ništa sa linije za slobodna bacanja, a sa druge strane jeste Prlja za 25:17. Jedini raspoložen kod crveno-belih bio je Kešelj, ali je mnogo veći problem od loše igre u napadu predstavljalo to što je Zvezda za 14 minuta igre primila čak 30 poena od Borca, a prvo dvocifreno vođstvo Borcu je doneo Kutlešić – 33:23, a na poluvreme su otišli sa 37:26.

I drugo poluvreme Borac je otvorio sjajno, trojkom Marinovića poveli su 44:28, nakon čega je Dušan Alimpijević zatražio minut pauze, a katastrofalna igra Zvezde donela je Čačanima šansu da preko Pešakovića povedu 46:28.

Čovićevi poeni sa linije za slobodna bacanja, te Lazićeva trojka vratili su nadu gostima da nije sve završeno, ali je Stojadinović trojkom ponovo vratio razliku na 13 poena. Usledio je odgovor Kešelja istom merom, a možda i najbolji pokazatelj koliko je Zvezda večeras bila loša jeste poslednji napad, kada je Džejms Feldin tokom polaganja uspeo da promaši čitav obruč?! 

Čačani su u  poslednju četvrtinu ušli sa 55:41, što Feldin nije uspeo da smanji početkom poslednje deonice prvo za dva, a potom ni za tri, ali jeste Čović uz faul i primakao na 55:44.

Posle promašaja Davidovca za tri, te pogotka Dimića za novih +13, razigrao se Ročesti, pogodio trojku i asistirao Omiću, seriju je na 8-0 produžio Čović trojkom, a posle koša Omića činilo se da je pitanje momenta kada će rezultat preći na stranu gostujućeg sastava.

Ipak, Stojadinović je četiri minuta pre kraja svoju ekipu odveo na 59:54. U sledećem napadu Marinoviću je dosuđen „floping“, što je Ročesti iskoristio i sa linije za slobodna bacanja vratio Zvezdu na -4, a potom je Čović takođe sa penala mogao da približi crveno-bele na samo dva poena zaostatka. No, promašio je jedno, sa druge strane Marinović nije dopustio da mu zadrhti ruka pa je Borac otišao na 62:56. 

Pogodio je opet Čović trojku, ali nije Zvezda mogla više – Pešaković je bio siguran oba puta sa penala, Todorović se nadovezao još jednom trojkom, dok su u Zvezdi Omić sa bacanja i Davidovac sa zicera propustili svoje šanse, pa je na kraju trijumf sasvim zasluženo pripao Čačanima, 70:63!

I dok će se u Čačku sigurno još dugo pamtiti današnji dan, pred Nebojšom Čovićem i crveno-belima se nalazi nekoliko izuzetno teških dana.

Kod Zvezde se istakao Čović sa 18 poena, dok je u pobedničkom sastavu prednjačio Pešaković sa 13, uz Dinićevih 11 i Stojadinovićevih 12.

Superliga, 3. kolo

Grupa A

Borac – Crvena zvezda 70:63

Mega Bemaks – Mladost 19

Zlatibor – Tamiš 19.30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

3 Komentara

  1. Razbijanje Zvezde i navijanje ko nekad dete kad sam bio. Redovno smo pobedjivali Zvezdu u Cacku u periodu od 1980 do 1988 svake godine .

    Hram kosarke u Cacku se vraca na staze stare slave.
    Padace ovde i mnogo jaci i bolji rivali kao sto su padali davnih 60 ih 70 ih i 80 ih godina a Cackom, evropom i svetom se pricalo o Radmilu, Kicanu, Zeljku, Arsu, Mirku,Masku,Vladu,Grbu,
    Zahvalnost zvezdinom treneru na onakvoj izjavi svaka cast.
    Napred BORAC

    0
    0
    Odgovori
  2. Браво Чачани!!!

    А ти Човићу и даље тупи како је тренер одличан. Не зна брате. Једноставно не зна. Хоће, али не зна. Погледај статистику и број поена које смо дали после тајм аута у 2018. Очај од игре.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter