0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

JELAČIĆ PRED GOSTOVANJE NA ‘KROVU’: Očekuje nas komplikovana utakmica (VIDEO)

Objavljeno: 24.04.18 u 13:50

Pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić izjavio je da crveno-bele očekuje komplikovana utakmica protiv Voždovca i to iz više razloga.

U trećem kolu Superlige Srbije, u vanrednom terminu, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Voždovca u Beogradu. Posle dva poraza u prva dva kola plej ofa, Voša ima samo teorijske šanske da i sledeće sezone zaigra u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a da bi zadržala kakvu-takvu nadu, sutra joj je bez dileme potrebna pobeda.

Međutim, pomoćni trener Vojvodine Spasoje Jelačić ističe da crveno-beli neće imati lak zadatak protiv Voždovca.

– Očekuje nas neizvesna i, u ovom trenutku, za nas pomalo komplikovana utakmica i to iz više razloga. Pre svega, dinamika odigravanja mečeva u ritmu sreda-nedelja nalaže da budemo oprezni i imamo maksimalan pristup utakmici. Zatim, ekipa Voždovca igra na podlozi sa veštačkom travom, a pored toga, ono što prati svaki klub, pa tako i nas, jesu kadrovski problemi. Zbog ta tri razloga, imaćemo maksimalan pristup ovom meču, kao što imali i za prethodna dva. Ekipu Voždovca ćemo dobro analizirati, a njihovog trenera, koga lično poznajem, veoma cenim i poznat nam je njegov stil i način igre, koji se i vidi na njegovom timu. Ono što sa odgovornošću mogu da tvrdim jeste to da igrači i stručni štab Vojvodine maksimalno profesionalno prilaze svakom narednom treningu i utakmici. Da li će taj maksimum biti dovoljan da iz Beograda donesemo sva tri boda, to ćemo videti. Radovanović neće igrati zbog parnih žutih kartona, dok je Putinčanin pod znakom pitanja, jer je na prethodnom meču zadobio jak udarac u koleno i tek danas ćemo znati da li će moći da igra – kaže Jelačić.

Prema njegovim rečima, nezavidna situacija na tabeli neće demoralisati igrače Vojvodine da na svakom meču do kraja sezone daju sve od sebe za pobedu.

– Dokle god postoji teoretska šansa da Vojvodina ostvari svoje ciljeve i ambicije u ovoj godini, igrači i stručni štab neće odustati od toga. U ovaj meč ulazimo sa namerom da pobedimo i smatram da je to obaveza FK Vojvodina pred svaku utakmicu. Da li imamo ili nemamo šanse za Evropu, videćemo posle ovog meča, ali u svakom slučaju, za nas svaka nova utakmica predstavlja izazov. Tokom prethodne dve nedelju, stručni štab je pred igrače postavio nove zahteve i principe u igri, ali potrebno je vreme da oni to prihvate i prepoznaju u toku meča. To je dugotrajan proces, ali je neki mali pomak napravljen i na prethodne dve utakmice, što nas kao stručni štab svakako raduje. Naravno, to jeste daleko od onoga što želimo i onoga kako Vojvodina treba da igra, ali ukoliko nastavimo tom putanjom i na sutrašnjem meču, verujem da ćemo protiv Voždovca odigrati još bolje nego protiv Spartaka i Napretka. Nadam se da će, u tom slučaju, i rezultat biti bolji – rekao je Jelačić.

Utakmica između Voždovca i Vojvodine igra se sutra od 18 časova na krovu tržnog centra ‘Stadion’ u Beogradu.

(Izvor: youtube / FK Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter