0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Olimpijakos izgubljen u ‘zelenoj šumi’, Žalgiris na korak od Beograda

Objavljeno: 24.04.18 u 21:10

Košarkaši Zalgirisa slavili su na na domaćem terenu protiv Olimpijakosa rezultatom 80:60, u trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige.

Na ovaj način Litvanski tim je došao samo jednu pobedu od plasmana na finalni turnir u Beogradu, što bi svakako predstavljalo prilično iznenađenje.

Izuzev prve četvrtine koja je protekla u izjednačenoj borbi, ostatak meča u „Žalgiris areni“ protekao je u znaku ekipe Šarunasa Jasikevičiusa, koja je na dva ipo minuta pre kraja prvog poluvremena imala prednost od 16 poena (44:28), a na veliki odmor ponela plus 11 (47:36).

Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku gde je domaćin uspešno održavao dvocifrenu prednost, koja je na početku poslednjeg desetominutnog perioda iznosila 67:50.

Poslednja četvrtina bila je samo odrađivanje posla za sjajnog domaćina koji je u dva navrata stizao do maksimalnih plus 22 i na kraju upisao veliku pobedu, došavši tako na korak od plasmana među četiri najbolje ekipe.

Najefikasniji u redovima Žalgirisa bio je Brendon Dejvis sa 18 poena, Paulijus Jankunas je dodao 13 u šest skokova, a dvocifreni su bili i Kevin Pengos sa 12 odnosno Aleks Tupan sa 10 poena. U litvanskom timu zapažen je bio i Vasilije Micić koji je uz osam poena podelio i šest asistencije i uhvatio dva skoka.

Kod Olimpijakosa najraspoloženiji je bio Vasilis Spanulis sa 14 poena, dok je Brajan Roberts dodao 11.

EVROLIGA (PLEJ-OF) – TREĆE UTAKMICE

Utorak:

Žalgiris – Olimpijakos 80:60
21.00: Baskonija-Fenerbahče

Sreda:

18.45: Real Madrid-Panatinaikos
19.00: Himki-CSKA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter