0
Evroliga

EVROLIGA: Baskonija preživela, igra se dalje

Objavljeno: 24.04.18 u 23:07

Košarkaši Baskonije slavili su na domaćem terenu protiv Fenerbahčea sa 88:83, u trećem meču četvrtfinala najelitnijeg evropskog takmičenja.

Ekipa iz Vitorije je na ovaj način obezbedila i četvrtu utakmicu, takođe na svom terenu, u kojoj će pokušati da seriju vrate u Istanbul.

Baskonija je susret sa aktuelnim šampionom Evrope prelomila početkom četvrte, kada je serijom 15:0 došla do prednosti od 82:66, što izabranici Željka Obradovića nisu uspeli da nadonkade.

Inače, do tog poslednjeg kvartala igralo se na serije gde je nakon izjednačene prve deonice, druga pripala Baskoniji koja je krajem prvog poluvremena imala 12 bodova prednosi (47:35), a u trećoj je usledio odgovor Fenerbahčea koji do poslednjeg desetominutnog perioda smanjuje na svega poen zaostatka (67:66).

Ipak, furioznom serijom na početku četvrte četvrtine koju je pokrenuo Janis Tima sa osam vezanih poena, španski tim je prelomio utakmicu i došao u priliku da nastavi borbu za plasman na finalni turnir u Beogradu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Rodri Bubo sa 21 poenom, Vinsent Poarije (7sk) i Joanes Vojtman dodali su po 12. Marselinjo Uertas meč je završio sa 11 poena i sedam skokova, a sjajan je bio i Tornike Šengelija sa po 10 poena i skokova, a isti broj poena imao je i Met Džening.

Na drugoj strani Jan Veseli je uz 17 poena dodao i 10 skokova, dok je Kostas Slukas uz 14 poena podelio i 11 asistencija. Dobre partije pružili su i Luiđi Datome sa 13, odnosno Marko Gudurić sa 12, a Nikola Kalinić je za 14 ipo minuta ubacio svega dva poena.

EVROLIGA (PLEJ-OF) – TREĆE UTAKMICE

Utorak:

Žalgiris – Olimpijakos 80:60

 Baskonija-Fenerbahče 88:83

Sreda:

18.45: Real Madrid-Panatinaikos
19.00: Himki-CSKA

 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter